بحران کرونا: شرقی های پیروز و غربی های سرگردان

به گزارش رپید دانلود، چین و بسیاری دیگر از کشورهای شرق آسیا در مهار پاندمی کرونا پیروز عمل نموده اند در حالی که کشورهای نیمکره غربی در آزمون مقابله موثر با کرونا نمره قبولی نگرفته اند.

بحران کرونا: شرقی های پیروز و غربی های سرگردان

خبرنگاران؛ مازیار آقازاده -ویروس جدید کرونا (کووید 19) در چین که زادگاه اصلی پیدایش آن شمرده می گردد، ماه هاست که تحت سرکوب قرار گرفته و موارد نادری از ابتلای جدید در این کشور گزارش می گردد.

در حالی که سرمنشاء ویروس کرونا اول بار حدود 10 ماه پیش در شهر ووهان چین به دنیا مخابره شد، اما چینی ها توانستند با قرنطینه سراسری و اعمال سیاست های محدود نماینده این ویروس را مهار و سرکوب نمایند و ماه هاست که این ویروس در چین تحت کنترل کامل درآمده و آمار رسمی در این کشور از موارد نادر ابتلا به این ویروس که بیشتر از مسافران ورودی به چین است، گزارش می گردد.

در کنار چین شرایط بسیاری دیگر از کشورهای واقع در شرق آسیا نیز چنین است و برای مثال در شبه جزیره کره و بعضی کشورها از جمله ویتنام و تا حدودی ژاپن ویروس کرونا نتوانست شیوع بیشتری پیدا کند و در مراحل اولیه شیوع با بکار بستن سیاست های محدود نماینده شدید و رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی مردم (به ویژه زدن ماسک) کنترل شد.

حالا بسیاری از این کشورها به رغم شروع موج های دوم و سوم ابتلا در کشورهای نیمکره غربی، در شرایطی پایدار و باثبات از لحاظ شیوع ویروس قرار گرفته اند به طوری که برای مثال دولت چین اخیرا اعلام نموده به خاطر پیدا شدن 6 مورد ابتلا جدید به ویروس کرونا در شهر بندری گیندائو در شمال شرق این کشور، از تمامی بیش از 9.4 میلیون جمعیت این شهر طی 5 روز تست کرونا خواهد گرفت.

چین که به امکانات تست سریع مجهز است، قرار است با بکارگیری 140 هزار نیرو طی 5 روز از تمامی مردم شهر گیندائو تست کرونا بگیرد.

اقدام مشابهی در خرداد ماه سال جاری در شهرهای ووهان و پکن انجام شد و برای مثال طی 10 روز از بیش از 80 درصد از جمعیت ثابت و شناور ووهان تست کرونا به عمل آمد.

حالا چینی ها قرار است در ظرف مدت 5 روز از بیش از 9 میلیون نفر تست کرونا بگیرند و با توجه به تجربیات گذشته امکان انجام چنین کار بزرگی از آنها می رود.

شرایط پایدار و مهار شده شیوع ویروس کرونا در چین و بعضی دیگر از کشورهای شرق آسیا در حالی است که در نیمکره غربی ویروس کرونا همچنان به تاخت و تاز ادامه می دهد و هنوز مردم بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی درباره الزامی شدن زدن ماسک حرف و حدیث دارند و زیر بار زدن ماسک نمی فرایند.

در ایران که یکی از کشورهای اصلی درگیر با ویروس است با وجود نزدیک شدن تعداد قربانیان به 30 هزار نفر و ثبت رکوردهای جدید مرگ روزانه به بالای 250 نفر، هنوز درباره الزامی شدن زدن ماسک به صورت آزمایشی در شهر تهران حرف و حدیث است و هنوز پس از گذشت بیش از 8 ماه مساله الزامی شدن زدن ماسک دستکم بین نیمی از جمعیت حل نشده و دولت نتوانسته مردم را مجاب به پذیرش ماسک کند.

در ایالات متحده آمریکا، برزیل، کانادا و بسیاری دیگر از کشورهای اروپایی و آمریکای لاتین هم، مردم معترض به محدودیت های کرونایی علیه تعطیل شدن کسب و کارهایشان و نیز الزامی شدن زدن ماسک تظاهرات می نمایند و این قوانین را به چالش می کشند و آن را مغایر با حقوق مدنی و آزادی های اجتماعی خود می دانند.

الزامات خاص مدیریت دوران پاندمی هنوز از سوی بخش قابل توجهی از شهفرایندان این کشورها درک نشده است و این در حالی است که در همین کشورها (ایالات متحده آمریکا ، برزیل ، بریتانیا و...) تا به امروز میلیون ها نفر به این ویروس آلوده شده و صدها هزار نفر در اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده اند.

با وجود پرداخت چنین هزینه انسانی سنگینی اما همچنان مخالفان الزامی شدن تمهیدات و پروتکل های بهداشتی و قوانین سختگیرانه در این کشورها بخش قابل توجهی را تشکیل می دهند و این در حالی است که کشوری چون چین و بسیاری از کشورهای شرق آسیا روی هم رفته به اندازه 5 درصد از تلفات انسانی گزارش شده در ایالات متحده آمریکا و یا برزیل و کشورهای مشابه در نیمکره غربی را هم بابت شیوع ویروس کرونا پرداخت ننموده اند.

تظاهرات مردم اسکاتلند علیه محدودیت های کرونایی

چینی ها با وجودی که زادگاه شیوع ویروس کرونا بوده اند اما ماه هاست که این ویروس را مهار نموده اند و به زندگی عادی بازگشته اند و سفرهای داخلی و خارجی به این کشور از سرگرفته شده و رشد مالی این کشور در حال احیاست؛ در حالی که در کشورهای نیمکره غربی (اروپا و آمریکا) - که بسیاری از آنها با الگوی لیبرال دموکراسی اداره می شوند- کرونا شبیه داسی روزانه در حال درو جان هزاران نفر است هنوز بحث و درگیری داخلی برای مسایلی چون زدن ماسک و یا قوانین قرنطینه سراسری و... در جریان است و در این آشفته بازار ویروس کرونا با خیال راحت در حال شیوع بیشتر است.

بعضی کشورهای نیمکره غربی دولت چین را بابت آنچه که پنهانکاری در مراحل ابتدایی شیوع ویروس کرونا می خوانند، سرزنش می نمایند اما کاش در کنار آن، بتوانند راه ها و روش های موثر مبارزه با ویروس کرونا را هم از چینی ها و دیگر کشورهای شرق آسیا یاد بگیرند.

منبع: عصر ایران
انتشار: 24 آبان 1399 بروزرسانی: 24 آبان 1399 گردآورنده: rapidownload.ir شناسه مطلب: 587

به "بحران کرونا: شرقی های پیروز و غربی های سرگردان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بحران کرونا: شرقی های پیروز و غربی های سرگردان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید