دومین صعود متوالی دلار در معاملات خارجی

به گزارش رپید دانلود، ارزش دلار جهانی در مقابل بیشتر رقبا برای دومین روز متوالی بالا رفت.

دومین صعود متوالی دلار در معاملات خارجی

به گزارش خبرنگاران به نقل از رویترز، با کاهش مجدد شدت شیوع کرونا در آلمان، اکنون بزرگ ترین اقتصاد منطقه یورو و اتحادیه اروپا نسبت به چشم انداز اقتصادی خود امیدوارتر شده است. پتر آلتمایر- وزیر اقتصاد آلمان- در یک کنفرانس خبری با بیان اینکه انتظار دارد باتوجه به کاهش محدودیت ها و پیش رفتن برنامه واکسیناسیون، خانوارها به تدریج از نیمه دوم سال جاری بخش بیشتری از پس انداز خود را وارد چرخه اقتصادی نمایند، از برآورد دولت برای رشد 3.5 درصد سال جاری اقتصاد کشورش اطلاع داد که این رقم نسبت به برآورد قبلی اجرا شده، 0.5 درصد بیشتر شده است.

هر چند انتظار نمی رود در کوتاه مدت بانک مرکزی آمریکا تمایلی به تغییر نرخ بهره داشته باشد، شرایط بازار کار و رشد اقتصادی آمریکا نسبت به سال گذشته آشکارا بهبود یافته است. از سوی دیگر اما کند بودن توزیع واکسن در سطح کشورهای اروپایی تا جایی پیش رفته که اتحادیه اروپا از شرکت استرا زنکا به دلیل عمل نکردن به تعهداتش شکایت نموده است. با توجه به شیوع موج سوم کرونا در اروپا، شاخص خوش بینی به اقتصاد آلمان به عنوان بزرگ ترین اقتصاد اروپایی، در ماه آوریل رشد کمتر از حد انتظار داشت.

تشدید تنش ها با چین با توجه به وابستگی بالای فراورینمایندگان آمریکایی به واردات کالاهای چینی می تواند برای اقتصاد آمریکا به مسئله ای جدی تبدیل گردد به ویژه حالا که افزایش شدید مخارج دولت برای مقابله با کرونا تراز اقتصادی را به هم زده است. وانگ یی- وزیر خارجه چین در سخنانی خواهان احترام به حاکمیت چین شده و گفته است: دموکراسی، یک کالا مثل کوکا کولا نیست که توسط آمریکا فراوری گردد و مزه آن در همه جای دنیا یکی باشد. دولت پیروز شده است تا شمار قابل توجهی از جمعیت چین را از فقر برهاند.

شاخص مدیران خرید در اروپا تا خاتمه ماه آوریل با 0.8 درصد افزایش نسبت به ماه قبل به 63.3 واحد رسید که این رقم در طول 9 ماه اخیر بی سابقه بوده است. به دنبال احیای تدریجی سطح تقاضا، رشد فراوریات کارخانه های اروپایی برای نهمین ماه متوالی در سطح مثبت باقی مانده که این رقم برای اقتصادهای بزرگ اروپایی یعنی آلمان و فرانسه قابل توجه بوده است. همچنین با رونق دریافت فعالیت های فراوریی در قاره سبز، سطح اشتغال زایی بخش صنعت در اروپا به بالاترین سطح خود از فوریه سال 2018 تا به امروز رسیده است.

در خبری خوب برای اقتصاد آمریکا به ویژه در زمانی که نرخ تورم شرایط نگران نماینده ای دارد، شمار متقاضیان دریافت مزایای بیکاری این کشور تا نیمه نخست ماه آوریل با 77 هزار نفر کاهش نسبت به ماه قبل به 547 هزار نفر رسید که این رقم، پایین ترین رقم ثبت شده طی 11 ماه اخیر تا به امروز محسوب می گردد. طبق اعلام وزارت کار آمریکا، بیشترین میزان کاهش در تقاضای دریافت مزایای بیکاری مربوط به ایالت های نیویورک، فلوریدا، جورجیا و تگزاس بوده است.

بانک مرکزی اروپا در نشست ماه آوریل خود همان طور که انتظار می رفت خاطرنشان کرد نرخ بهره را بدون تغییر در محدوده فعلی حفظ خواهد نمود. نرخ بهره منفی 0.25 درصدی فعلی در سطح منطقه یورو، پایین ترین نرخ بهره ثبت شده از زمان تشکیل این منطقه پولی به شمار می رود و بانک مرکزی علاوه بر حفظ این نرخ، از قصد خود برای ادامه برنامه بزرگ خرید اوراق قرضه اطلاع داده که تا مارس 2022 ادامه خواهد داشت و اعتبار تخصیص یافته به آن هم چیزی در حدود 1.8 تریلیون یورو است.

کرونا کماکان روی بخش بزرگی از توان اقتصادی اروپا سایه افکنده است. در آلمان مردم در برلین مقابل مجلس تجمع کردند تا نسبت به تداوم محدودیت های کرونایی و سیاست های سختگیرانه دولت اعتراض نمایند. نتایج نظرسنجی های جدید حاکی از آن است که محبوبیت حزب حاکم به یکی از پایین ترین سطوح 10 سال اخیر رسیده است. در انگلیس نیز بوریس جانسون- نخست وزیر این کشور- هشدار داده است که فرایند کاهشی شیوع کرونا در این کشور ممکن است به سادگی معکوس و کشور با موج سوم کرونا روبرو گردد.

سناتور ارشد جمهوری خواه از حمایت سنا از اقدامات لازم برای بازگشت سریع تر به حالت عادی اطلاع داده و افزوده است بدون به جریان افتادن مجدد جریان سرمایه ای و اصلاحات ساختاری به ویژه در حوزه اقتصادیاتی، احیای رقابت پذیری کار دشواری خواهد بود. تیم اسکات همچنین ضمن اعتراف به پیامدهای سنگین ویروس کرونا بر عملکرد بزرگ ترین اقتصاد دنیا در نیمه دوم سال قبل گفت: ما سال جاری نه تنها شاهد رشدهای دو رقمی خواهیم بود بلکه شاید نظیر آن طی یک قرن اخیر دیده نشده است.

جذابیت دارایی های دلاری به ویژه در حالی که بانک مرکزی آمریکا بر سر دوراهی افزایش نرخ بهره یا حفظ آن در سطح کنونی قرار گرفته، در نظر معامله گران کمرنگ تر شده است. چشم انداز صعودی بودن تورم در کنار احتمال رونمایی از بسته های حمایتی تریلیون دلاری دیگر توسط دولت بایدن از جمله دلایلی است که معامله گران را به این نتیجه رسانده که انتظار دلاری به نیرومندی دلار سال 2019 در کوتاه مدت را نداشته باشند. تزریق نقدینگی به بازار حجم دلار در بازارهای اقتصادی به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.

تورم در اروپا نیز صعودی بوده است تا جایی که متوسط نرخ تورم در 19 کشور عضو منطقه یورو در دوازده ماه منتهی به مارس با 0.4 درصد افزایش نسبت به رقم مشابه منتهی به ماه قبل به 1.3 درصد رسید تا نرخ تورم مجددا در جهت رسیدن به سطح دو درصدی هدف گذاری شده توسط بانک مرکزی این منطقه قرار گیرد. در سطح اتحادیه اروپا این نرخ به طور متوسط 1.7 درصد بوده که از ماه قبل 0.3 درصد بیشتر شده است. قرار است بانک مرکزی اروپا در هر ماه 20 میلیارد یورو اوراق قرضه دولتی را خریداری کند.

تا به امروز بیش از 148 میلیون و 987 هزار و 11 مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین سه میلیون و 140 هزار و 683 نفر جان خود را از دست داده اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با 586 هزار و 751 نفر، برزیل با 392 هزار و 204 نفر، مکزیک با 215 هزار و 113 نفر، هند با 200 هزار و 389 نفر و انگلیس با 127 هزار و 451 نفر بوده است.

سیمون هاروی - استراتژیست ارشد ارزی در موسسه مونکس یوروپ - گفت: بازارها هنوز به قطعیت در مورد جهت آینده نرسیده اند، چرا که اطلاعات دریافتی معمولا کم و متناقض است. تا وقتی که تصویر روشنی از اقتصاد و تصمیمات آینده فدرال رزرو نداشته باشیم حدس این که چه جهتی پیش روی دلار خواهد بود کار اسانی نیست. اگر بانک مرکزی آمریکا در عمل نشان دهد که تمایل دارد فضای مطلوب اقتصادی برای فعالیت های اقتصادی را حفظ کند شاهد صعود دلار به قله های بالاتر خواهیم بود.

شاخص دلار

شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای دنیای را اندازه می گیرد، در معاملات امروز با 0.14 درصد افزایش نسبت به روز گذشته در سطح 90.903 واحد بسته شد.

نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل 1.094 دلار اعلام شد. (نرخ های فوق بر حسب ساعت خاتمهی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است.)

ارزهای اروپایی

در تازه ترین دور از معاملات، پوند با 0.16 درصد افزایش نسبت به روز قبل خود و به ازای 1.391 دلار مبادله شد. یورو 0.07 درصد پایین رفت و با ماندن در کانال 1.20 به 1.207 دلار رسید.

ارزهای آسیایی

در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با 0.46 درصد افزایش به 108.641 ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای 1.286 دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل 6.483 یوان چین اعلام شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 8 خرداد 1400 بروزرسانی: 8 خرداد 1400 گردآورنده: rapidownload.ir شناسه مطلب: 969

به "دومین صعود متوالی دلار در معاملات خارجی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دومین صعود متوالی دلار در معاملات خارجی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید