موج دوم ویروس کرونا با بازار نفت چه خواهد نمود؟
به گزارش رپید دانلود، خبرنگاران: یک نماینده اوپک به پایگاه خبری اس اند پی گلوبال پلاتس گفت: اوضاع اکنون خوب به نظر می رسد اما ما باید بسیار محتاط باشیم. در صورت موج دوم شیوع ویروس کرونا باید چه انتظاری درباره رشد مالی داشته باشیم.
به گزارش خبرنگاران به نقل از ایسنا، اوپک در گزارش ماه ژوئن خود اظهار داشت پس از نیمه اول سال 2020 که به دلیل تاثیر شیوع بیماری کووید 19 روی اقتصاد جهانی و عوامل بنیادین بازار نفت، کم سابقه و پرحادثه بود، اوضاع در حال آرام شدن است.
این گروه پیش بینی کرد تقاضا برای نفت در نیمه دوم سال 2020 به میزان 6.4 میلیون بشکه در روز کاهش پیدا خواهد نمود که کمتر از کاهش 11.9 میلیون بشکه در روز در نیمه اول است.
طبق تحلیل اوپک که 13 کشور عضو دارد، این گروه در سه ماهه سوم سال 2020 به میزان 27.81 میلیون بشکه در روز و در سه ماهه چهارم 31.2 میلیون بشکه در روز نفت بدون ایجاد مازاد عرضه فراوری خواهد نمود.
این گروه در ماه مه با کاهش فراوری به میزان 6.3 میلیون بشکه در روز، 24.20 میلیون بشکه در روز نفت فراوری کرد که نشان می دهد فضای کافی برای اوپک و شرکایش به منظور تسهیل کاهش فراوری در ماه های آینده وجود دارد.
اما نمایندگان اوپک در مورد تسهیل کاهش فراوری به این زودی محتاط مانده اند و در گزارش اوپک خاطرنشان شده که ابهامات فراوانی در پیش بینی ها وجود دارد و حتی اگر محدودیت فراوری داوطلبانه اوپک حفظ گردد، ممکن است ماه ها زمان لازم باشد تا سطح ذخایر جهانی نفت پایین بیاید.
یک نماینده اوپک به پایگاه خبری اس اند پی گلوبال پلاتس گفت: اوضاع اکنون خوب به نظر می رسد اما ما باید بسیار محتاط باشیم. در صورت موج دوم شیوع ویروس کرونا باید چه انتظاری درباره رشد مالی داشته باشیم.
بر اساس گزارش ماهانه اوپک که از آمار شش منبع ثانویه بهره گرفته، عراق و نیجریه بزرگترین تخلف نمایندگان در عمل به سهمیه کاهش فراوری بوده اند. هر دو کشور در نشست ششم ژوئن گروه اوپک پلاس برای بهبود پایبندی خود و جبران بدعهدی از سوی عربستان سعودی و روسیه تحت فشار قرار گرفتند و وادار شدند متعهد شوند با کاهش بیشتر فراوری، پایبندی خود را بهبود خواهند بخشید.
عراق در ماه مه 4.17 میلیون بشکه در روز نفت فراوری کرد که حدود 580 هزار بشکه در روز بالاتر از سهمیه فراوری این کشور بود و نیجریه 1.59 میلیون بشکه در روز نفت فراوری کرد که 180 هزار بشکه در روز بالاتر از سهمیه فراوریش بود.
عربستان سعودی که بزرگترین عضو اوپک است، در ماه میلادی گذشته 8.48 میلیون بشکه در روز نفت فراوری کرد.
در این گزارش آمار همه 10 کشور غیرعضو اوپک که در گروه اوپک پلاس حضور دارند، ارایه نشد اما اعلام شد که فراوری مایعات نفتی روسیه 9.59 میلیون بشکه در روز شامل 918 هزار بشکه در روز میعانات بود که نشان می دهد فراوری نفت خام این کشور 8.67 میلیون بشکه در روز بوده که اندکی بالاتر از سهمیه فراوری 8.49 میلیون بشکه در روز بوده است.
طبق گزارش اوپک، پیش بینی بهبود بازار نفت تحت تاثیر تلاشهای اوپک پلاس در جهت تثبیت بازار و رشد مالی جهانی بوده است.
در مجموع، اتحاد اوپک پلاس باعث شد فراوری جهانی نفت در ماه مه 8.84 میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کند که معادل 9 درصد از فراوری پیش از بحران شیوع ویروس کرونا بود. فراوری نفت در خارج از این گروه نیز دو میلیون بشکه در روز در آوریل و 800 هزار بشکه در روز در ماه مه کاهش پیدا کرد که عمدتا در آمریکا و کانادا بود.
اوپک پیش بینی کرد که تقاضا برای نفت در سال 2020 نسبت به سال گذشته 9.07 میلیون بشکه در روز کاهش پیدا خواهد نمود و به 90.59 میلیون بشکه در روز می رسد که این پیش بینی نسبت به ارزیابی گزارش قبلی این گروه تغییری نداشت.
بنا بر گزارش اوپک، ذخایر جهانی نفت در آوریل به 3.07 میلیارد بشکه افزایش یافت که حدود 141 میلیون بشکه بالاتر از میانگین پنج ساله بود.
بر اساس گزارش پلاتس، عربستان سعودی و هم پیمانانش در خلیج فارس پیش از این که با کاهش چشمگیر فراوری موافقت نمایند، با به راه انداختن جنگ قیمت نفت با روسیه و افزایش فراوری سهم قابل ملاحظه ای در رشد سطح ذخایر داشتند.
منبع: اقتصادنیوز