طرز تهیه کتلت بوقلمون، ترد و کم چرب

به گزارش رپید دانلود، کتلت بوقلمون یک گزینه سالم و خوش طعم برای وعده های خانگی است که با استفاده از سینه بوقلمون کم چرب، سیب زمینی و ادویه های ساده، بافتی لطیف و طعمی دلپذیر پیدا می نماید. این طرز تهیه کتلت بوقلمون مناسب کسانی است که دنبال جایگزینی سبک تر برای کتلت های سنتی گوشت قرمز هستند، هم قابلیت سرخ شدن معمولی را دارند و هم می توان آن ها را رژیمی با پخت در فر یا سرخ کن بدون روغن تهیه کرد. در ادامه دستور کامل، نکات عملی و پاسخ به پرسش های رایج ارائه شده است.

طرز تهیه کتلت بوقلمون، ترد و کم چرب

مواد لازم برای تهیه کتلت بوقلمون

  • سینه بوقلمون چرخ نموده 500 گرم
  • سیب زمینی پخته و رنده شده 500 گرم
  • پیاز رنده و آب گرفته 200 گرم
  • سیر له شده 2 حبه
  • سس مایونز 1 قاشق سوپ خوری
  • تخم مرغ 1 عدد
  • پودر سوخاری (اختیاری) 1 پیمانه
  • نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم
  • روغن سرخ کردنی به مقدار لازم

طرز تهیه کتلت بوقلمون

مرحله اول: آماده سازی اولیه و چرخ کردن بوقلمون

ابتدا سینه بوقلمون را تمیز کنید و در صورت احتیاج، آن را خرد کنید تا بتوانید در چرخ گوشت یا غذاساز به خوبی چرخ کنید. چرخ کردن را با تیغه ریز انجام دهید تا بافت گوشت نرم و لطیف بماند، این کار باعث می گردد کتلت ها پس از پخت، ترد و یکدست شوند. در طرز تهیه غذا با سینه بوقلمون، خک، نگه داشتن گوشت به هنگام چرخ کردن (حداکثر یکبار در دمای آشپزخانه) یاری می نماید تا چربی و بافت گوشت از هم جدا نگردد و کتلت قوام مناسب پیدا کند.

مرحله دوم: آماده سازی سبزیجات و سیب زمینی

سیب زمینی ها را با پوست بپزید تا هم طعم عمیق تری حفظ گردد و هم آب سیب زمینی کمتر جذب گردد؛ پس از پخت و خنک شدن، پوست آن ها را جدا نموده و با رنده ریز رنده کنید. پیاز را هم رنده کنید و کاملا آب آن را بگیرید تا از شل شدن مایه جلوگیری گردد؛ آب گیری پیاز مرحله ای کلیدی است که یاری می نماید کتلت ها هنگام سرخ شدن وا نروند. سیر را له یا ریز خرد کنید، تا آماده اضافه شدن به مخلوط باشد. راز خوشمزه شدن کتلت را با جزئیات در خبرنگاران بخوانید تا شامی به سبک رستورانی درست کنید.

مرحله سوم: ترکیب و چسبندگی مایه کتلت

در یک کاسه بزرگ، بوقلمون چرخ نموده، سیب زمینی رنده شده، پیاز آب گرفته و سیر را بریزید. تخم مرغ، سس مایونز و ادویه ها (نمک، فلفل و زردچوبه) را به تدریج اضافه کنید و با دست یا قاشق بزرگ مواد را ورز دهید تا کاملا یکدست شوند. اگر مایه بیش از حد شل بود، پودر سوخاری را کم کم اضافه کنید تا به قوام مناسب برسد؛ قوام مناسب باید به گونه ای باشد که با دست فرم بگیرد و از هم نپاشد.

مرحله چهارم: استراحت و فرم دهی کتلت

مایه آماده شده را در ظرف پوشیده شده قرار دهید و حداقل 30 دقیقه در یخچال استراحت دهید. این استراحت باعث می گردد نشاسته سیب زمینی و تخم مرغ با پروتئین گوشت پیوند بخورند و چسبندگی بهتری ایجاد گردد. پس از استراحت، دست ها را مرطوب کنید و از مایه به مقدار یک گردو بزرگ بردارید؛ آن را به شکل بیضی یا دایره ای فرم دهید. برای کتلت های یکنواخت، مقدار ها را با قاشق سرو یا پیمانه کوچک هماهنگ کنید. در صورت عدم دسترسی به گوشت بوقلمون، طرز تهیه کتلت با مرغ پخته را امتحان کنید.

مرحله پنجم: سرخ کردن یا پخت در فر و سرو

روغن را در تابه گرم کنید تا به دمای مناسب برسد (حرارت میانه). کتلت ها را با فواصل مناسب در تابه قرار دهید و هر طرف را حدود سه تا پنج دقیقه یا تا زمانی که طلایی و مغزپخت گردد، سرخ کنید؛ حرارت خیلی زیاد باعث می گردد بیرون زود بسوزد و داخل نپزد. برای تهیه کتلت رژیمی، کتلت ها را در فر از پیش گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت حدود 25-30 دقیقه بپزید و در میانه پخت یک بار برگردانید تا یکنواخت طلایی شوند.

نکات تکمیلی تهیه کتلت بوقلمون

برای رسیدن به کتلت خوش طعم و با بافت مناسب، باید به سه عامل کلیدی توجه کنید، آماده سازی صحیح مواد (آب گیری پیاز، پخت و رنده مناسب سیب زمینی)، تنظیم قوام مایه (با سس مایونز، تخم مرغ و پودر سوخاری) و کنترل حرارت در زمان پخت. در ادامه چند نکته کاربردی و مفصل آورده ایم که تجربه پخت را به سطح حرفه ای می برد.

پوسته ترد و داخل نرم کتلت بوقلمون

در طرز تهیه کتلت بوقلمون برای داشتن پوسته ای ترد و داخلی نرم، نسبت بین گوشت و سیب زمینی اهمیت دارد؛ در این دستور نسبت (500 گرم گوشت به 500 گرم سیب زمینی) باعث می گردد بافت آن متعادل بماند. اگر می خواهید پوسته تردتر گردد، می توانید کتلت ها را پیش از سرخ کردن در پودر سوخاری بغلتانید یا سطح بیرونی را قبل از پخت در فر، با کمی روغن اسپری کنید.

جلوگیری از وا رفتن و حفظ شکل کتلت

آب گرفتن پیاز و پخت کامل سیب زمینی دو عامل اساسی جلوگیری از وا رفتن هستند. اگر پیاز آب زیادی داشته باشد، مایه شل خواهد شد؛ پس بعد از رنده پیاز آن را داخل پارچه یا صافی فشرده و خشک کنید. در مواقعی که هوا گرم است یا مایه خیلی شل شد، افزودن پودر سوخاری به تدریج و آنالیز دستی قوام برترین روش است.

جایگزینی ها و تهیه نسخه رژیمی

برای تهیه نسخه کم چرب تر، می توانید کتلت ها را در فر یا سرخ کن بدون روغن بپزید، بعلاوه می توان مقدار کمی سس ماست یا ماست چکیده را جایگزین بخشی از مایونز کرد تا طعم حفظ گردد اما کم کالری بماند. اگر مایل به تنوع هستید، افزودن کمی سبزی خردشده مانند جعفری یا شوید در حد دو تا سه قاشق غذاخوری طعم و عطر متعادل تری به کتلت می دهد بدون تغییر زیاد در قوام.

نکات طعم دهی و استفاده از ادویه ها برای کتلت

استفاده از ساده و هوشمندانه باعث می گردد طعم بوقلمون طبیعی بماند. نمک، فلفل سیاه و کمی زردچوبه پایه خوبی هستند. برای طعمی عمیق تر می توانید مقدار کمی پودر سیر یا پودر پیاز به کار ببرید. طرز تهیه کتلت گوشت را هم در خبرنگاران مطالعه کنید.

نگهداری و گرم کردن مجدد

کتلت های پخته را پس از خنک شدن می توانید تا دو روز در ظرف دربسته در یخچال نگه دارید. برای حفظ بافت ترد هنگام گرم کردن مجدد، بهتر است از فر با دمای 180 درجه یا سرخ کن بدون روغن بهره ببرید تا سطح دوباره ترد گردد، گرم کردن در مایکروویو باعث نرم شدن و از بین رفتن تردی می گردد.

سوالات متداول درباره طرز تهیه کتلت بوقلمون

ممکن است هنگام تهیه کتلت بوقلمون این سؤالات برایتان پیش بیاید که می توانید پاسخ آن ها را در ادامه بخوانید:

چگونه از وا رفتن کتلت جلوگیری کنم؟

اطمینان از آب گیری پیاز، نسبت مناسب گوشت به سیب زمینی و استراحت مایه در یخچال باعث چسبندگی و جلوگیری از وا رفتن می گردد.

آیا می توان کتلت ها را در فر پخت؟

بله، برای نسخه کم چرب تر در طرز تهیه شامی با گوشت بوقلمون را در فر با دمای 180 درجه به مدت 25-30 دقیقه بپزید و در میانه پخت برگردانید.

چه جایگزینی برای مایونز وجود دارد؟

می توانید نصف مقدار مایونز را با ماست چکیده جایگزین کنید تا کالری کاهش یابد و بافت لطیف حفظ گردد.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 10 آبان 1404 بروزرسانی: 10 آبان 1404 گردآورنده: rapidownload.ir شناسه مطلب: 1779

به "طرز تهیه کتلت بوقلمون، ترد و کم چرب" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کتلت بوقلمون، ترد و کم چرب"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید