طرز تهیه تارت حلوا، دسر ایرانی خوشمزه

به گزارش رپید دانلود، حلوا یکی از انواع دسرهای ایرانی است. اگر قصد دارید در سفره های خود از این دسر بهره ببرید، می توانید آن را به صورت تارت نیز سرو نمایید. تارت حلوا علاوه بر اینکه زیباترین نحوه سرو حلوا است، طعم خوبی نیز دارد. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه این دسر ایرانی را توضیح دهیم.

طرز تهیه تارت حلوا، دسر ایرانی خوشمزه

خبرنگاران | سرویس آشپزی - تارت حلوا از دو قسمت تارت و حلوا تشکیل شده است که جداگانه آماده می شوند. اگر تصمیم دارید یک دسر ایرانی را طبخ کنید، این دسر به خاطر ظاهر زیبا و طعم و عطر دلپذیر، گزینه مناسبی است.

مواد لازم برای تهیه تارت

مواد مورد احتیاج برای تهیه این دسر ایرانی به توضیح زیر است:

مواد لازم
آرد 250 گرم
تخم مرغ 1 عدد
کره 120 گرم
گلاب 1 قاشق سوپخوری
پودر قند 3 قاشق سوپخوری
زعفران دم نموده 1 قاشق سوپخوری
نمک1/2 قاشق چایخوری

چند نکته:

  • اگر عطر یا طعم گلاب را دوست ندارید، می توانید به جای آن از عرق هل بهره ببرید.
  • در صورتی که پودر قند ندارید، از شکر آسیاب شده بهره ببرید.

طرز تهیه خمیر تارت

  1. پودر قند و روغن قنادی را با یکدیگر مخلوط کنید و با همزن بزنید تا کاملا یک دست گردد.
  2. یک عدد تخم مرغ را به مواد اضافه می کنیم و بهم می زنیم.
  3. سپس گلاب را به مواد می افزاییم.
  4. در ادامه زعفران دم نموده را نیز به مواد اضافه می کنیم.
  5. نمک و آرد را با یکدیگر مخلوط کنید، سپس به مابقی مواد اضافه کنید.
  6. خمیر را در قالب های یکنفره یا یک قالب عظیم پهن می کنیم. قطر آن نباید بیشتر از نیم سانتیمتر باشد.
  7. وقتی خمیر را در قالب پهن و اضافه های آن را جدا کردید، با چنگال سوراخ هایی را در کف خمیر به وجود آورید. اینکار باعث می گردد، زمانی که خمیر را در فر قرار می دهید، پف نکند. خمیر تارت نباید پف کند تا بتوانید حلوا را درون آن قرار دهید.
  8. اکنون تارت ها را در فر قرار داده و دمای آن را روی 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
  9. مدت زمانی که این خمیر باید در فر قرار بگیرد، با توجه به اندازه قالب متفاوت است. قالب های یکنفره خیلی کوچک نهایتا 15، قالب های یکنفره متوسط 15 الی 20 و قالب عظیم حدود 25 دقیقه باید در فر قرار داده شوند.

چند نکته:

  • زعفران برای خوش رنگ شدن تارت است و نباید بیش از مقدار یاد شده از آن بهره ببرید زیرا باعث شل شدن مواد می گردد.
  • نمک برای ترد شدن بافت تارت بکار می رود، بنابراین حتما از آن بهره ببرید.
  • تمام آرد را به یکباره به مواد اضافه نکنید، زیرا جذب آردها با یکدیگر فرق می نماید و اگر تمام آرد را با هم به مواد بیفزایید، ممکن است خمیر سفت گردد. حتی ممکن است به میزان بیشتری آرد نیز احتیاج داشته باشید. آرد را تا زمانی که خمیر به دست نچسبد به مواد اضافه کنید.
  • می توانید از قالب های کوچک یکنفره یا یک قالب عظیم استفاده نمایید.
  • این خمیر به اندازه کافی روغن دارد و احتیاجی به چرب کردن قالب نیست.
  • در صورتی که ضخامت خمیر در قالب زیاد باشد، هنگام میل کردن تارت حلوا، تنها مزه تارت را حس خواهید کرد.
  • همانطور که گفته شد، با توجه به اندازه قالب، مدت طبخ تارت متفاوت است. به طور کلی می توان گفت زمانی که خمیر از دیواره ها آغاز به تغییر رنگ کرد، آماده شده است.
  • خمیر تارت را می توانید در فریزر تا مدت چند ماه نگهداری کنید و هر زمان که تمایل داشتید از آن استفاده نمایید.

آماده سازی تارت حلوا

  1. پس از آنکه تارت ها را از فر بیرون آوردید، آنها را از قالب خارج کنید و اجازه دهید تا کاملا خنک شوند. اگر تارت ها از قالب به راحتی خارج نشدند، می توانید کمی به قالب فشار آورید تا خمیرها به راحتی خارج شوند.
  2. اکنون نوبت به شکل دادن حلوا رسیده است، می توانید از هر نوع حلوایی بهره ببرید. از آنجا که در تهیه حلوا روغن نسبتا زیادی بکار می رود، قالب سیلیکونی هم می توانید به کار ببرید و احتیاج به چرب کردن قالب نیست.
  3. بجای قالب سیلیکونی از قیف و ماسوله مناسب هم می توانید بهره ببرید. به این ترتیب که حلوا را درون قیف بریزید و به شکل گل یا شکوفه به تارت اضافه کنید.
  4. اگر قالب سیلیکونی به کار می برید، حلوا را در قالب به گونه ای بریزید که تمام قالب را بگیرید و سپس سطح آن را صاف کنید. اکنون قالب را در فریزر قرار دهید تا حلوا سفت گردد، در ادامه حلواها را از قالب خارج کنید و روی تارت ها قرار دهید.
  5. اگر در یک قالب عظیم تارت را آماده نموده بودید، برای تزیین آن بهتر است از قیف بهره ببرید. البته می توانید حلوا را روی سطح قالب پهن نمایید و پس از صاف کردن سطح آن، روی حلوا طرح بیندازید.

طرح های بسیار زیبایی از قالب های سیلیکونی و ماسوله ها در بازار موجود است که قیمت بالایی هم ندارند. بسته به سلیقه خودتان می توانید یک یا چند طرح را انتخاب کنید و تارت حلوای تان را در چند مدل تزیین نمایید تا زیباتر گردد.

حلوا یک دسر سنتی در کشور ما است که معمولا به شکل سنتی نیز سرو می گردد، اما هر نوع حلوایی را می توان به روشی که توضیح داده شد، با تارت سرو کرد و رنگ و لعاب تازه ای به این دسر ایرانی بخشید. به علاوه تارت حلوا را به صورت یکنفره نیز می توان آماده کرد، به این ترتیب سرو آن از شیوه سنتی راحت تر و زیباتر خواهد بود.

منبع: ستاره
انتشار: 4 اسفند 1399 بروزرسانی: 4 اسفند 1399 گردآورنده: rapidownload.ir شناسه مطلب: 785

به "طرز تهیه تارت حلوا، دسر ایرانی خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه تارت حلوا، دسر ایرانی خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید