طرز تهیه آش گوجه؛ آشنایی با 5 روش پخت آسان

به گزارش رپید دانلود، انواع مختلف آش گوجه؛ از طرز تهیه آش گوجه با بلغور گرفته تا طرز تهیه آش گوجه با لپه از محبوبیت بالای این غذا خبر می دهد. آش گوجه فرنگی یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که به ویژه در فصل های گرم سال هواداران زیادی دارد. این آش با استفاده از مواد ساده ای مانند گوجه فرنگی تازه، لوبیا، برنج و سبزی های معطر تهیه می گردد و با طعم ترش و تند خود، لذت خاصی به وعده های غذایی تابستانی می بخشد. روش پخت آسان و عطر و طعم بی نظیر آن، این آش را به گزینه ای ایده آل برای دورهمی های خانوادگی در یک عصر دلنشین تبدیل می نماید و می تواند لحظات خوشی را برای همه اعضای خانواده به ارمغان آورد.

طرز تهیه آش گوجه؛ آشنایی با 5 روش پخت آسان

طرز تهیه آش گوجه فرنگی

آش گوجه فرنگی به علت ترکیب طعم های ترش، تند و معطر، غذایی بسیار خوشمزه و دلپذیر است. گوجه فرنگی تازه با طعم ملایم و ترش خود، به همراه سبزی های معطر و ادویه ها، طعمی خاص و متفاوت به این آش می بخشد. در عین حال کاملا سالم بوده و برای بچه ها نیز مقوی است.

مواد لازم آش گوجه فرنگی تهرانی

برای درست کردن یک وعده آش گوجه فرنگی تهرانی و صرف آن در کنار عزیزانتان به مواد زیر احتیاج دارید که عبارتند از:

مواد لازماندازه مورد احتیاج
گوجه فرنگینیم کیلو گرم
برنج1 پیمانه
پیاز میانه2 عدد
سبزی آش (تره و جعفری و گشنیز)300 گرم
لوبیا چیتی / لوبیا چشم بلبلی1 پیمانه
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذا خوری
زردچوبه و نمک و فلفلبه مقدار لازم

طرز تهیه آش گوجه فرنگی تهرانی

برای تهیه آش گوجه فرنگی تهرانی ساده و خوشمزه مراحل زیر را طی کنید:

  1. خیس کردن لوبیا و برنج: لوبیا چیتی را از شب قبل و برنج را یک ساعت قبل از پخت در آب خیس کنید.
  2. پخت لوبیا و تفت پیاز: لوبیا چیتی را پخته و سپس پیاز نگینی را در قابلمه با روغن تفت دهید.
  3. اضافه کردن آب و زردچوبه: پس از سرخ شدن پیاز، زردچوبه را اضافه نموده، آب به قابلمه بیفزایید و بجوشانید.
  4. پخت برنج و سبزی: برنج نیم پز شده را به قابلمه اضافه کنید و پس از پخت، سبزی و گوجه فرنگی ها را اضافه کنید.
  5. افزودن لوبیا و ادویه ها: لوبیا، رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل و آبغوره را به آش اضافه نموده و با حرارت ملایم بپزید.
  6. تزیین و سرو: پس از رسیدن آش به غلظت مورد نظر، آن را با کشک، پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ تزیین کنید.

آموزش آشپزی

مواد اولیه طرز تهیه آش گوجه تبریزی

مواد اولیه طرز تهیه آش گوجه تبریزی را در جدول زیر مشاهده می کنید که شامل:

مواد لازماندازه مورد احتیاج
گوجه فرنگی1 کیلوگرم
برنج2 پیمانه
سبزی تره و جعفری700 گرم
آب یا عصاره گوشت4 لیوان
لوبیا چشم بلبلی1.5 پیمانه
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
غوره1 پیمانه
پیاز3 عدد میانه
آبغوره1.5 پیمانه
نعنا خشک3 قاشق غذاخوری
ادویه جاتبه مقدار لازم

مراحل طرز تهیه آش گوجه تبریزی

طرز تهیه آش گوجه تبریزی لذیذ را برای آنکه در یک روز سرد زمستانی نوش جان کنید، در ادامه می خوانید:

  1. خیس کردن لوبیا: لوبیای چشم بلبلی را شسته و به مدت 8-12 ساعت در آب خیس کنید، سپس با آب در قابلمه پخته و حرارت را ملایم کنید.
  2. سرخ کردن پیاز: دو عدد پیاز را نگینی خرد نموده و با زردچوبه تفت دهید؛ پیازهای خلالی را نیز برای تزیین سرخ کنید.
  3. پخت برنج و لوبیا: پس از مغز پخت شدن لوبیا، برنج شسته شده را اضافه نموده و پس از کاهش آب، آب یا عصاره گوشت بیفزایید.
  4. افزودن غوره و ادویه ها: غوره، نمک و فلفل را به آش اضافه نموده و مواد را هم بزنید.
  5. تهیه پوره گوجه فرنگی: گوجه فرنگی ها را پوست گرفته و له کنید؛ رب گوجه فرنگی را تفت داده و اضافه نمایید.
  6. اضافه کردن سبزی آش: سبزی ها را شسته و خرد نموده و به قابلمه آش بیفزایید.
  7. تهیه نعنا داغ: زردچوبه را در روغن داغ تفت داده، سپس نعنا خشک را اضافه کنید.
  8. اضافه کردن آبغوره و تزیین: بعد از جا افتادن آش، نعنا داغ و آبغوره را اضافه نموده و با پیاز داغ تزیین کنید.

آش دوغ محلی سرعین

مواد لازم آش گوجه فرنگی همدان

مواد لازم آش گوجه فرنگی همدان را در جدول زیر مشاهده می کنید:

مواد لازماندازه مورد احتیاج
آبغورهبه اندازه لازم
گوجه فرنگی700 گرم
برنج150 گرم
سبزی (جعفری،نعنا،تره)500 گرم
پیاز2 عدد
رب گوجه فرنگی1 قاشق سوپ خوری
لپه 150 گرم

طرز تهیه آش گوجه فرنگی همدان

با رعایت مراحل تهیه آش گوجه فرنگی همدان یک وعده لذیذ را در کنار عزیزانتان صرف کنید. مراحل طرز تهیه آش گوجه فرنگی همدان به صورت زیر است:

  1. تفت دادن پیاز و ادویه ها: پیاز نگینی را نیمه سرخ نموده و با زردچوبه، نمک، فلفل و رب گوجه فرنگی تفت دهید.
  2. پخت برنج و لپه: برنج و لپه را شسته، تفت داده و سپس با آب کافی به آش اضافه کنید تا بپزد.
  3. اضافه کردن گوجه و سبزی: گوجه های خرد شده را تفت داده و با سبزی و آبغوره به آش بیفزایید.
  4. تزیین و سرو: بعد از پخت کامل برنج و لپه، آش را با نعنا داغ و پیاز داغ تزیین کنید.

آش ترخینه مقوی

مواد لازم آش گوجه فرنگی اردبیل

در طرز تهیه آش گوجه فرنگی اردبیل مواد زیر به کار رفته است که عبارتند از:

مواد لازماندازه مورد احتیاج
گندمیک لیوان
نخود، لوبیا چیتی، لوبیا قرمزیک لیوان
عدسنصف لیوان
سبزی آش خرد شده300 گرم
نعناع داغ3 قاشق غذاخوری
آبغوره5 قاشق غذاخوری
گوجه8 تا 10 عدد میانه
پیاز خلالی سرخ شده4 عدد
رب گوجهیک قاشق غذا خوری
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه آش گوجه فرنگی اردبیل

این وعده لذیذ و سالم را می توانید طبق راهنمای زیر بپزید:

  1. خیساندن گندم و حبوبات: گندم را 3 ساعت و حبوبات را از شب قبل در آب خیس کنید و آب آن ها را چند بار عوض کنید.
  2. پخت گندم و حبوبات: حبوبات و گندم را به مدت دو ساعت بپزید.
  3. اضافه کردن عدس و سبزی: عدس و سبزی را به آش اضافه نموده و نیم ساعت بپزید.
  4. افزودن گوجه فرنگی رنده شده: گوجه فرنگی ها را رنده نموده و به آش اضافه کنید تا با حرارت ملایم پخته گردد.
  5. تفت دادن پیاز و رب گوجه فرنگی: پیاز داغ را با رب گوجه فرنگی تفت داده و به آش بیفزایید.
  6. اضافه کردن نعنا و ادویه: نعنا و ادویه را تفت داده و به آش اضافه کنید.
  7. افزودن آبغوره و سرو آش: قبل از خاموش کردن شعله، آبغوره را اضافه نموده و آش را با نعنا داغ، گوجه گیلاسی و پیاز داغ تزیین و سرو کنید.

طرز تهیه آش جو

مواد لازم آش گوجه فرنگی زنجان

در طرز تهیه آش گوجه فرنگی زنجان از مواد زیر استفاده می گردد:

مواد لازماندازه مورد احتیاج
تره100 گرم
جعفری100 گرم
نعنا50 گرم
گشنیز50 گرم
گوجه فرنگی500 گرم
برنجیک پیمانه
لوبیا چیتی یا چشم بلبلییک پیمانه
پیاز میانه2 عدد
رب گوجه فرنگییک قاشق غذا خوری
نمک ، فلفل و زردچوبهبه مقدار لازم
روغنبه مقدار لازم

طرز تهیه آش گوجه فرنگی زنجان

با این راهنمای پخت یک آش گوجه فرنگی لذیذ را تهیه کنید:

  1. خیساندن لوبیا و برنج: لوبیا چیتی را از شب قبل و برنج را یک ساعت قبل از پخت خیس کنید.
  2. پخت لوبیا: لوبیا چیتی را پخته، آبکش نموده و نگه دارید.
  3. تفت دادن پیاز و زردچوبه: پیاز نگینی را در روغن تفت داده و سپس زردچوبه را اضافه کنید.
  4. افزودن آب و برنج: آب را اضافه نموده و برنج را پس از به جوش آمدن آب به قابلمه بیفزایید تا نیم پز گردد.
  5. اضافه کردن سبزی و گوجه: سبزی را اضافه نموده و گوجه فرنگی رنده شده را به آش بیفزایید.
  6. افزودن لوبیا و رب گوجه فرنگی: لوبیا و رب گوجه فرنگی رقیق شده را به آش اضافه کنید.
  7. ادویه و پخت نهایی: در ده دقیقه آخر پخت، نمک، فلفل و آبغوره را اضافه نموده و پس از رسیدن به غلظت مورد نظر، آش را با پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ تزیین و سرو کنید.

جمع بندی

آش گوجه ساده بین مردم کشورمان بسیار پرطرفدار است. در کنار طعم لذیذ، این آش با داشتن فیبر بالا و چربی کم، مناسب برای کنترل وزن و حفظ سلامت قلب نیز است. در این مقاله شما را با انواع روش های پخت این آش در شهرهای مختلف ایران آشنا کردیم امیدواریم که از این آموزش بهره ببرید و این آش معروف و خوشمزه را در دورهمی های خود درست کنید.

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 11 شهریور 1403 بروزرسانی: 11 شهریور 1403 گردآورنده: rapidownload.ir شناسه مطلب: 1653

به "طرز تهیه آش گوجه؛ آشنایی با 5 روش پخت آسان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش گوجه؛ آشنایی با 5 روش پخت آسان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید