طرز تهیه آش گوجه؛ آشنایی با 5 روش پخت آسان
به گزارش رپید دانلود، انواع مختلف آش گوجه؛ از طرز تهیه آش گوجه با بلغور گرفته تا طرز تهیه آش گوجه با لپه از محبوبیت بالای این غذا خبر می دهد. آش گوجه فرنگی یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که به ویژه در فصل های گرم سال هواداران زیادی دارد. این آش با استفاده از مواد ساده ای مانند گوجه فرنگی تازه، لوبیا، برنج و سبزی های معطر تهیه می گردد و با طعم ترش و تند خود، لذت خاصی به وعده های غذایی تابستانی می بخشد. روش پخت آسان و عطر و طعم بی نظیر آن، این آش را به گزینه ای ایده آل برای دورهمی های خانوادگی در یک عصر دلنشین تبدیل می نماید و می تواند لحظات خوشی را برای همه اعضای خانواده به ارمغان آورد.
طرز تهیه آش گوجه فرنگی
آش گوجه فرنگی به علت ترکیب طعم های ترش، تند و معطر، غذایی بسیار خوشمزه و دلپذیر است. گوجه فرنگی تازه با طعم ملایم و ترش خود، به همراه سبزی های معطر و ادویه ها، طعمی خاص و متفاوت به این آش می بخشد. در عین حال کاملا سالم بوده و برای بچه ها نیز مقوی است.
مواد لازم آش گوجه فرنگی تهرانی
برای درست کردن یک وعده آش گوجه فرنگی تهرانی و صرف آن در کنار عزیزانتان به مواد زیر احتیاج دارید که عبارتند از:
مواد لازم | اندازه مورد احتیاج |
گوجه فرنگی | نیم کیلو گرم |
برنج | 1 پیمانه |
پیاز میانه | 2 عدد |
سبزی آش (تره و جعفری و گشنیز) | 300 گرم |
لوبیا چیتی / لوبیا چشم بلبلی | 1 پیمانه |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذا خوری |
زردچوبه و نمک و فلفل | به مقدار لازم |
طرز تهیه آش گوجه فرنگی تهرانی
برای تهیه آش گوجه فرنگی تهرانی ساده و خوشمزه مراحل زیر را طی کنید:
- خیس کردن لوبیا و برنج: لوبیا چیتی را از شب قبل و برنج را یک ساعت قبل از پخت در آب خیس کنید.
- پخت لوبیا و تفت پیاز: لوبیا چیتی را پخته و سپس پیاز نگینی را در قابلمه با روغن تفت دهید.
- اضافه کردن آب و زردچوبه: پس از سرخ شدن پیاز، زردچوبه را اضافه نموده، آب به قابلمه بیفزایید و بجوشانید.
- پخت برنج و سبزی: برنج نیم پز شده را به قابلمه اضافه کنید و پس از پخت، سبزی و گوجه فرنگی ها را اضافه کنید.
- افزودن لوبیا و ادویه ها: لوبیا، رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل و آبغوره را به آش اضافه نموده و با حرارت ملایم بپزید.
- تزیین و سرو: پس از رسیدن آش به غلظت مورد نظر، آن را با کشک، پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ تزیین کنید.
آموزش آشپزی
مواد اولیه طرز تهیه آش گوجه تبریزی
مواد اولیه طرز تهیه آش گوجه تبریزی را در جدول زیر مشاهده می کنید که شامل:
مواد لازم | اندازه مورد احتیاج |
گوجه فرنگی | 1 کیلوگرم |
برنج | 2 پیمانه |
سبزی تره و جعفری | 700 گرم |
آب یا عصاره گوشت | 4 لیوان |
لوبیا چشم بلبلی | 1.5 پیمانه |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
غوره | 1 پیمانه |
پیاز | 3 عدد میانه |
آبغوره | 1.5 پیمانه |
نعنا خشک | 3 قاشق غذاخوری |
ادویه جات | به مقدار لازم |
مراحل طرز تهیه آش گوجه تبریزی
طرز تهیه آش گوجه تبریزی لذیذ را برای آنکه در یک روز سرد زمستانی نوش جان کنید، در ادامه می خوانید:
- خیس کردن لوبیا: لوبیای چشم بلبلی را شسته و به مدت 8-12 ساعت در آب خیس کنید، سپس با آب در قابلمه پخته و حرارت را ملایم کنید.
- سرخ کردن پیاز: دو عدد پیاز را نگینی خرد نموده و با زردچوبه تفت دهید؛ پیازهای خلالی را نیز برای تزیین سرخ کنید.
- پخت برنج و لوبیا: پس از مغز پخت شدن لوبیا، برنج شسته شده را اضافه نموده و پس از کاهش آب، آب یا عصاره گوشت بیفزایید.
- افزودن غوره و ادویه ها: غوره، نمک و فلفل را به آش اضافه نموده و مواد را هم بزنید.
- تهیه پوره گوجه فرنگی: گوجه فرنگی ها را پوست گرفته و له کنید؛ رب گوجه فرنگی را تفت داده و اضافه نمایید.
- اضافه کردن سبزی آش: سبزی ها را شسته و خرد نموده و به قابلمه آش بیفزایید.
- تهیه نعنا داغ: زردچوبه را در روغن داغ تفت داده، سپس نعنا خشک را اضافه کنید.
- اضافه کردن آبغوره و تزیین: بعد از جا افتادن آش، نعنا داغ و آبغوره را اضافه نموده و با پیاز داغ تزیین کنید.
آش دوغ محلی سرعین
مواد لازم آش گوجه فرنگی همدان
مواد لازم آش گوجه فرنگی همدان را در جدول زیر مشاهده می کنید:
مواد لازم | اندازه مورد احتیاج |
آبغوره | به اندازه لازم |
گوجه فرنگی | 700 گرم |
برنج | 150 گرم |
سبزی (جعفری،نعنا،تره) | 500 گرم |
پیاز | 2 عدد |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق سوپ خوری |
لپه | 150 گرم |
طرز تهیه آش گوجه فرنگی همدان
با رعایت مراحل تهیه آش گوجه فرنگی همدان یک وعده لذیذ را در کنار عزیزانتان صرف کنید. مراحل طرز تهیه آش گوجه فرنگی همدان به صورت زیر است:
- تفت دادن پیاز و ادویه ها: پیاز نگینی را نیمه سرخ نموده و با زردچوبه، نمک، فلفل و رب گوجه فرنگی تفت دهید.
- پخت برنج و لپه: برنج و لپه را شسته، تفت داده و سپس با آب کافی به آش اضافه کنید تا بپزد.
- اضافه کردن گوجه و سبزی: گوجه های خرد شده را تفت داده و با سبزی و آبغوره به آش بیفزایید.
- تزیین و سرو: بعد از پخت کامل برنج و لپه، آش را با نعنا داغ و پیاز داغ تزیین کنید.
آش ترخینه مقوی
مواد لازم آش گوجه فرنگی اردبیل
در طرز تهیه آش گوجه فرنگی اردبیل مواد زیر به کار رفته است که عبارتند از:
مواد لازم | اندازه مورد احتیاج |
گندم | یک لیوان |
نخود، لوبیا چیتی، لوبیا قرمز | یک لیوان |
عدس | نصف لیوان |
سبزی آش خرد شده | 300 گرم |
نعناع داغ | 3 قاشق غذاخوری |
آبغوره | 5 قاشق غذاخوری |
گوجه | 8 تا 10 عدد میانه |
پیاز خلالی سرخ شده | 4 عدد |
رب گوجه | یک قاشق غذا خوری |
نمک و فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه آش گوجه فرنگی اردبیل
این وعده لذیذ و سالم را می توانید طبق راهنمای زیر بپزید:
- خیساندن گندم و حبوبات: گندم را 3 ساعت و حبوبات را از شب قبل در آب خیس کنید و آب آن ها را چند بار عوض کنید.
- پخت گندم و حبوبات: حبوبات و گندم را به مدت دو ساعت بپزید.
- اضافه کردن عدس و سبزی: عدس و سبزی را به آش اضافه نموده و نیم ساعت بپزید.
- افزودن گوجه فرنگی رنده شده: گوجه فرنگی ها را رنده نموده و به آش اضافه کنید تا با حرارت ملایم پخته گردد.
- تفت دادن پیاز و رب گوجه فرنگی: پیاز داغ را با رب گوجه فرنگی تفت داده و به آش بیفزایید.
- اضافه کردن نعنا و ادویه: نعنا و ادویه را تفت داده و به آش اضافه کنید.
- افزودن آبغوره و سرو آش: قبل از خاموش کردن شعله، آبغوره را اضافه نموده و آش را با نعنا داغ، گوجه گیلاسی و پیاز داغ تزیین و سرو کنید.
طرز تهیه آش جو
مواد لازم آش گوجه فرنگی زنجان
در طرز تهیه آش گوجه فرنگی زنجان از مواد زیر استفاده می گردد:
مواد لازم | اندازه مورد احتیاج |
تره | 100 گرم |
جعفری | 100 گرم |
نعنا | 50 گرم |
گشنیز | 50 گرم |
گوجه فرنگی | 500 گرم |
برنج | یک پیمانه |
لوبیا چیتی یا چشم بلبلی | یک پیمانه |
پیاز میانه | 2 عدد |
رب گوجه فرنگی | یک قاشق غذا خوری |
نمک ، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
طرز تهیه آش گوجه فرنگی زنجان
با این راهنمای پخت یک آش گوجه فرنگی لذیذ را تهیه کنید:
- خیساندن لوبیا و برنج: لوبیا چیتی را از شب قبل و برنج را یک ساعت قبل از پخت خیس کنید.
- پخت لوبیا: لوبیا چیتی را پخته، آبکش نموده و نگه دارید.
- تفت دادن پیاز و زردچوبه: پیاز نگینی را در روغن تفت داده و سپس زردچوبه را اضافه کنید.
- افزودن آب و برنج: آب را اضافه نموده و برنج را پس از به جوش آمدن آب به قابلمه بیفزایید تا نیم پز گردد.
- اضافه کردن سبزی و گوجه: سبزی را اضافه نموده و گوجه فرنگی رنده شده را به آش بیفزایید.
- افزودن لوبیا و رب گوجه فرنگی: لوبیا و رب گوجه فرنگی رقیق شده را به آش اضافه کنید.
- ادویه و پخت نهایی: در ده دقیقه آخر پخت، نمک، فلفل و آبغوره را اضافه نموده و پس از رسیدن به غلظت مورد نظر، آش را با پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ تزیین و سرو کنید.
جمع بندی
آش گوجه ساده بین مردم کشورمان بسیار پرطرفدار است. در کنار طعم لذیذ، این آش با داشتن فیبر بالا و چربی کم، مناسب برای کنترل وزن و حفظ سلامت قلب نیز است. در این مقاله شما را با انواع روش های پخت این آش در شهرهای مختلف ایران آشنا کردیم امیدواریم که از این آموزش بهره ببرید و این آش معروف و خوشمزه را در دورهمی های خود درست کنید.
منبع: دیجیکالا مگ