طرز تهیه آش اسفناج و آش بلغور از محبوب ترین آش های ایرانی

به گزارش رپید دانلود، آش اسفناج و آش بلغور دو مدل آش سنتی ایرانی بوده که از محبوبیت بسیاری در میان افراد برخوردار است. برای پخت آش اسفناج، سه ماده اسفناج، عدس و برنج با یکدیگر ترکیب می شوند. این آش از آهن و پروتئین غنی بوده؛ چراکه در آن سبزی اسفناج وجود دارد. در ادامه دستورپخت آش اسفناج را می توانید مطالعه کنید و برای خود شامی مقوی را بپزید. یکی دیگر از انواع غذاها را می توان آش بلغور دانست که با بلغور گندم ساخته می گردد که دارای ارزش غذایی بالایی است.

طرز تهیه آش اسفناج و آش بلغور از محبوب ترین آش های ایرانی

طرز تهیه آش اسفناج

آش اسفناج از جمله آش های سنتی، لذیذ و مقوی ایرانی به شمار میرود که هواداران زیادی دارد. این آش در واقع از ترکیب اسفناج با عدس و برنج به دست می آید و مزه لذیذی دارد. آش اسفناج به دلیل داشتن اسفناج، یک غذای حاوی آهن و پروتئین بالا به شمار میرود. این آش دارای دست پخت ساده ای بوده و امکان پخت آن طی یک ساعت وجود دارد. شما می توانید با مطالعه طرز پخت این آش بی نظیر در شب های زمستانی از طعم آن لذت ببرید. برای تهیه آش اسفناج به موارد زیر احتیاج دارید. ضمناً، پیمانه های زیر مناسب چهار نفر است.

  • اسفناج: 1 کیلو گرم
  • برنج: ½ پیمانه
  • لوبیا چیتی: ½ پیمانه
  • نخود: ½ پیمانه
  • ماش: ½ پیمانه
  • عدس: 1 پیمانه
  • پیاز: 2 عدد
  • سیر: 3 حبه
  • کشک: 1 لیوان
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان کافی

مرحله اول

برای اینکه یک آش اسفناج لذیذ تهیه کنید، نخست می بایست شستشوی لوبیا چیتی به درستی انجام گیرد. پس از آن، لوبیا چیتی داخل یک کاسه مناسب ریخته شده و تا نیمه کاسه را آب می ریزیم. خیساندن آن ها داخل آب به دوازده ساعت زمان احتیاج دارد.

مرحله دوم

در این مرحله شستشوی نخود انجام می گیرد و داخل یک کاسه مناسب قرار می دهیم. نیمی از کاسه باید از آب پر گردد. نخود نیز در حدود دوازده ساعت باید در آب قرار داده گردد تا به خوبی خیس گردد. در طول این دوازده ساعت باید دو دفعه نسبت به تعویض آب حبوبات اقدام نماییم.

مرحله سوم

خیساندن حبوبات به این دلیل بوده که از نفخ آن ها جلوگیری گردد. بعد از اینکه دوازده ساعت گذشت، لوبیا چیتی را می بایست داخل آبکش قرار دهیم تا آب اضافی آن جدا گردد. پس از آن، لوبیا چیتی را داخل یک قابلمه مناسب قرار می دهیم.

مرحله چهارم

در مرحله چهارم تا نصف قابلمه دارای لوبیا چیتی از آب پر می گردد . پس از آن، قابلمه می بایست روی حرارت میانه گذاشته گردد و نخود را داخل آبکش قرار دهیم تا آب اضافی اش از آن جدا گردد. پس از آن، نوبت به ریختن نخود داخل یک قابلمه مناسب می رسد.

مرحله پنجم

قابلمه ای که دارای نخود است نیز تا نصف باید از آب پر گردد. پس از آن، قابلمه باید روی حرارت میانه گذاشته گردد و نخود و لوبیا را تا دو الی سه ساعت داخل آب جوش قرار داده گردد تا پخت آن ها به صورت کامل انجام گردد. پس از آن، نوبت به شستشوی عدس و ماش می رسد.

مرحله ششم

پس از اینکه دو ساعت گذشت، نوبت به ریختن عدس و ماش داخل یک کاسه مناسب می رسد. پس از آن، تا جایی که سطح آن ها از آب پر گردد، آب می ریزیم. سپس صبر می کنیم تا به مدت یک ساعت داخل آب قرار بگیرند و فرایند خیس خوردن اتفاق بیوفتد.

مرحله هفتم

پس از اینکه مدت زمان مشخص شده سپری شد، اقدام به برداشت لوبیا و نخود از روی حرارت می کنیم. پس از آن، به داخل آبکش سرریز نموده تا شاهد خارج شدن آب اضافی از آن باشیم. در قدم بعدی، دو سوم قابلمه باید از آب پر گردد و روی حرارت بالا شعله گذاشته گردد.

مرحله هشتم

در مرحله هشتم باید صبر کنیم تا آب در سطح نقطه جوش قرار بگیرد. پس از آن، نوبت به ریختن عدس و ماش به داخل آبکش می رسد تا آب اضافی از آن بیرون بیاید. پس از آن، عدس و ماش را داخل قابلمه گذاشته و اقدام به شستن برنج می کنیم.

مرحله نهم

اکنون برنج به قابلمه ای اضافه می گردد که در آن عدس و ماش وجود دارد. پس از آن، صبر می کنیم تا پخت برنج، عدس و ماش به خوبی انجام گیرد. هنگامی که پخت مواد به صورت کامل انجام گرفت، نوبت به اضافه کردن نمک، فلفل سیاه و زردچوبه می رسد و این مواد باید با یکدیگر مخلوط شوند.

مرحله دهم

در این مرحله، جداسازی پوست پیاز و شستشوی آن انجام می گیرد. در مرحله بعد، نوبت به خرد کردن پیاز به شکل خلالی می رسد. پس از آن، جداسازی پوست سیر و شستشوی آن انجام می گیرد. سپس اقدام به خرد کردن آن به شکل خلالی می کنیم. در ادامه نیز از یک ماهیتابه مناسب استفاده می کنیم و آن را روی حرارت میانه می گذاریم.

مرحله یازدهم

داخل ماهیتابه باید تاحدی روغن مایع ریخته گردد و همزمان پیاز را به درون آن بریزیم. در این مرحله، پیاز تفت داده می گردد تا پیازی ترد و طلایی داشته باشیم. پس از تفت دادن، پیاز را از ماهیتابه بیرون آورده و سیر داخل همان ماهیتابه ریخته می گردد و اقدام به تفت دادن آن می کنیم تا زمانی که شاهد تغییر رنگ سیر باشیم.

مرحله دوازدهم

در این مرحله، نوبت به ریختن پیاز داغ و سیر داغ به داخل آش می رسد تا با یکدیگر مخلوط شوند. بعلاوه لوبیا چیتی و نخود را به داخل آش می ریزیم. سپس باید صبر کنیم تا پخت و جا افتادن آش به خوبی انجام گیرد. در قدم بعدی، شستشوی اسفناج باید به خوبی انجام گیرد.

مرحله سیزدهم

اکنون باید اسفناج را داخل آبکش بگذاریم و صبر کنیم تا آب اضافی آن جدا گردد. در مرحله بعد، نوبت به قرار دادن اسفناج روی تخته گوشت می رسد و سپس اقدام به خرد کردن آن ها می کنیم. هنگامی که پخت حبوبات به صورت کامل انجام گرفت و شاهد له شدگی آن ها بودیم، باید اقدام به اضافه کردن اسفناج به داخل آش کنیم.

مرحله چهاردهم

در قدم بعدی، حرارت دهی باید به مدت پانزده تا بیست دقیقه زیاد باشد تا شاهد لعاب دهی اسفناج به آش باشیم. پس از اینکه این مدت زمان سپری شد، از درجه حرارت باید بکاهیم و درب قابلمه بسته گردد.در نهایت برای پختن آش و جا افتادن آن صبر می کنیم.

مرحله پانزدهم

در سی دقیقه مانده به پخت آش، اقدام به رقیق سازی کشک به یاری آب جوش نموده و داخل آش ریخته می گردد و عمل هم زدن انجام می گیرد تا پخش کشک به داخل آش به خوبی انجام گیرد. بعد از این مدت زمانی اقدام به خاموش کردن حرارت می کنیم.

مرحله شانزدهم

از قلم نیاندازید که شما می توانید دوغ غلیظ را جایگزین کشک کنید. در سرانجام کار، آش اسفناج داخل ظرف دلخواه ریخته می گردد و پس از آن، می توانید از پیاز داغ و نعنا داغ برای تزئین آن بهره ببرید و غذای لذیذ سرو شده را نوش جان کنید .

فوت و فن پخت آش اسفناج برای سرماخوردگی

برای اینکه آب قلم را تهیه کنید، امکان استفاده از قلم گوسفندی یا گاوی وجود دارد. در شرایطی که مایل به استفاده از خود قلم در آش هستید، می توانید از آن در اواسط پخت استفاده نمایید. نخود و لوبیا جایی در فهرست موارد مورداحتیاج برای تهیه آش اسفناج ندارد؛ اما در صورتی که مایل باشید می توانید مقدار مشخصی از لوبیا را داخل قابلمه بریزید. برای اینکه آش شما طعم بهتری داشته باشد، می توانید از ماست موسیر یاری بگیرید. به عنوان جایگزین نیز ماست چکیده ترش می تواند گزینه مناسبی باشد.

طرز تهیه آش بلغور

آش بلغور گندم از جمله غذاهای مقوی ایرانی به شمار می رود که طبخ آن غالباً در فصل زمستان انجام می گیرد. امکان سرو این آش فوق العاده به یاری گوشت، سیرابی یا بدون گوشت وجود دارد. آش بلغور گزینه مناسبی برای وعده افطاری ماه رمضان به حساب می آید. برای تهیه آش بلغور برای چهار نفر به مقدار مواد اولیه زیر احتیاج داریم. امکان تهیه این غذا هم با گوشت و هم بدون گوشت وجود دارد. آماده سازی محتویات آش بلغور به یک ساعت زمان احتیاج دارد و پخت آن نیز طی یک ساعت انجام می گیرد. به صورت کلی می توان گفت تهیه آش بلغور احتیاجمند دو ساعت زمان است.

  • بلغور گندم: 1 و ½ پیمانه
  • سبزی آشی: 500 گرم
  • نخود : ½ پیمانه
  • عدس: ½ پیمانه
  • لوبیا چیتی: ½ پیمانه
  • آب قلم یا گوشت: 4 پیمانه
  • پیاز داغ: 4 قاشق غذاخوری
  • سیر داغ: 1 قاشق غذاخوری
  • نعناع: 2 قاشق غذاخوری
  • کشک: ½ پیمانه
  • نمک و فلفل سیاه: به میزان کافی
  • زردچوبه و روغن: به میزان کافی

مرحله اول

برای اینکه آش بلغور گندم تهیه گردد، نخست باید نخود و لوبیا چیتی از شب گذشته درون یک کاسه آب ریخته گردد و صبر کنیم تا به درستی خیس داده شوند تا مشکل نفخ برطرف گردد. در قدم بعدی نوبت به آبکشی نخود و لوبیا چیتی می رسد و پس از آن، آن ها را داخل یک قابلمه مناسب قرار می دهیم.

مرحله دوم

سپس چهار لیوان آب باید داخل قابلمه ریخته گردد و صبر کنیم تا پخت نخود و لوبیا به مدت یک ساعت انجام گیرد. بعد از اینکه یک ساعت گذشت، عدس را در کنار بلغور گندم، آب قلم و نیمی از پیاز داغ و سیر داغ به داخل قابلمه می ریزیم و با یکدیگر ترکیب می نماییم.

مرحله سوم

اکنون صبر می کنیم تا پخت مواد به مدت سی دقیقه انجام گیرد. بعد از اینکه پخت حبوبات آش به صورت کامل انجام گرفت، نوبت به خرد کردن سبزی آش به شکل درشت و اضافه کردن آن به قابلمه می رسد. بعد از اینکه سبزی را به قابلمه اضافه کردیم، دیگر درب قابلمه نباید بسته گردد.

مرحله چهارم

در طول این مدت، نعناع خشک در کنار میزانی روغن درون یک ماهیتابه کوچک باید ریخته گردد و مواد را روی حرارت ملایم قرار دهیم. تفت دادن نعناع خشک به سی ثانیه تا یک دقیقه زمان احتیاج دارد تا تغییر رنگ نعناع به سمت تیره شدن پیش رود. در صورتی که تفت دادن نعناع بیش از حد خاصی انجام گیرد، این ماده مزه تلخی به خود خواهد گرفت.

مرحله پنجم

پس از تفت دادن نعناع به میزان کافی و تهیه نعناع داغ، می توانید نیمی از آن را با آش ترکیب کنید و از نیمی دیگر برای تزیین بهره ببرید. بعد از اینکه پخت سبزی آش انجام گرفت و شاهد لعاب دار شدن آن بودیم، می توانیم مزه آن را تست کنیم و تاحدی نمک و ادویه داخل آن بریزیم.

مرحله ششم

بعد از اینکه شاهد جا افتادن آش بودیم، نوبت به رقیق سازی کشک به یاری آب جوش می رسد و آن را داخل قابلمه می ریزیم. در سرانجام کار، آش بلغور می بایست داخل ظرف دلخواه شما ریخته گردد و براساس سلیقه تزیین آش به یاری نعناع داغ، پیاز داغ، سیر داغ و کشک انجام می گیرد.

نکات کلیدی در تهیه آش بلغور ساده

نکاتی در زمینه پخت آش بلغور وجود داشته که با رعایت آن ها می توانید آش لذیدتری داشته باشید. امکان تهیه آش بلغور با استفاده از گوشت وجود دارد. در صورتی که مایل نیستید از حبوبات بهره ببرید، می توانید آن ها را کنار بگذارید و عدس و جو را جایگزین آن نمایید. بعلاوه امکان سرو آش بلغور به یاری کشک یا دوغ وجود دارد. خیس کردن حبوبات باید از شب قبل انجام گیرد تا از نفخ جلوگیری گردد. حرارت دهی نعناع نباید از حد مشخصی فراتر رود؛ چراکه موجب تلخ شدن آن می گردد.

سخن سرانجامی

آش اسفناج و آش بلغور دو غذای لذیذ ایرانی سنتی بوده که هواداران زیادی دارد. کافی است یکبار از این غذاها میل نمایید تا هردفعه در روزهای سرد زمستانی برای خود بپزیید. آش اسفناج ترکیبی از اسفناج، برنج، لوبیا چیتی، نخود و… بوده و آش بلغور نیز ترکیبی از بلغور گندم، سبزی آشی، نخود، عدس، لوبیا چیتی و… به شمار میرود. در زمان تفت دادن نعناع حواستان باشد که بیش از حد تفت ندهید تا شاهد تلخ شدن سبزی نباشید. شما می توانید از آش اسفناج برای سرماخوردگی بهره ببرید و از طعم و خاصیت درمانی بی نظیر آن بهره مند شوید.

منبع: تاپ تراول
انتشار: 27 مهر 1403 بروزرسانی: 27 مهر 1403 گردآورنده: rapidownload.ir شناسه مطلب: 1673

به "طرز تهیه آش اسفناج و آش بلغور از محبوب ترین آش های ایرانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش اسفناج و آش بلغور از محبوب ترین آش های ایرانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید