طرز تهیه آش شله قلمکار برای 10 نفر مناسب ماه رمضان و افطار

به گزارش رپید دانلود، آش شله قلمکار، یکی از غذاهای دوران قاجار است که از آن به عنوان شاهکار آش های ایرانی هم یاد می نمایند. گوشت به کار رفته در این آش به همراه طعمش آن را به برترین گزینه برای پذیرایی در وعده افطار تبدیل نموده است. در مطالب قبلی به دستور تهیه آش شله قلمکار اصفهانی اصیل اشاره نموده ایم حال اگر به فکر سرو این آش خوشمزه برای میهمان هایتان در وعده افطار هستید اما میزان مواد لازم را به درستی نمی دانید پس طرز تهیه آش شله قلمکار برای 10 نفر را این جا بخوانید.

طرز تهیه آش شله قلمکار برای 10 نفر مناسب ماه رمضان و افطار

مواد لازم برای تهیه آش شله قلمکار برای 10 نفر

  • نخود 1 لیوان
  • لوبیا چیتی 1 لیوان
  • لوبیا قرمز 1 لیوان
  • عدس 1 لیوان
  • ماش 1 لیوان
  • برنج نیم دانه ایرانی 1 لیوان
  • بلغور گندم 2 لیوان
  • گوشت گوسفندی 500 گرم
  • دنبه گوسفندی 100 گرم
  • پیاز بزرگ 3 عدد
  • زردچوبه 1 قاشق چای خوری
  • فلفل سیاه 1 قاشق چای خوری
  • دارچین 1 قاشق چای خوری
  • نمک به اندازه لازم
  • جوز هندی به اندازه لازم
  • زنجبیل به اندازه لازم
  • سبزی آش 1 کیلوگرم
  • پیاز داغ 1 لیوان
  • نعناع داغ 2 قاشق غذاخوری
  • کشک به اندازه لازم

طرز تهیه آش شله قلمکار برای 10 نفر

1. حبوبات را بپزید

در اولین مرحله از طرز تهیه آش شله قلمکار برای 10 نفر باید همچون طرز تهیه آش رشته، اندازه حبوبات گفته شده را برای 24 ساعت خیس کنید. به علت نفاخ بودن حبوبات، آب آن ها را برای چند بار عوض کنید سپس نخود و لوبیا را بپزید. ماش و عدس را جداگانه بپزید و بعد از نیم پز شدن داخل قابلمه نخود و لوبیا بریزید. با استفاده کردن از حبوبات تازه، آش تان لعاب بهتری پیدا خواهد نمود. با خواندن مطلب 4 علتی که باید نفخ معده را جدی گرفت، متوجه اهمیت خیساندن حبوبات و تعویض آب آن طی یک شبانه روز خواهید شد.

2. گوشت را بپزید

در دومین مرحله از طرز تهیه آش شله قلمکار برای 10 نفر به سراغ پخت گوشت بروید. پس دو عدد پیاز را خلالی خرد کنید. گوشت را به همراه پیازها، فلفل و زردچوبه داخل یک قابلمه نسبتا بزرگ ریخته و تفت دهید. حال پنج لیوان آب هم داخل قابلمه بریزید تا گوشت با حرارت کم پخته گردد. در نهایت گوشت پخته را با یاری چنگال ریش ریش نموده و کنار بگذارید. یادتان باشد آب گوشت را نگه دارید چراکه در مراحل بعدی به آن احتیاج خواهید داشت. برای دانستن فوت وفن های این آش مقوی طرز تهیه آش شله قلمکار ساده را بخوانید.

3. بلغور و برنج را بپزید

حال در سومین مرحله از طرز تهیه آش شله قلمکار برای 10 نفر باید بلغور و برنج را با آب گوشت داخل یک قابلمه بزرگ بریزید تا با حرارت کم بپزد. با نیم پز شدن بلغور و برنج، حبوبات پخته را به همراه گوشت ریش شده داخل قابلمه بریزید. مواد آش را به آرامی هم بزنید. شکیبا باشید تا آش جا افتاده و غلیظ گردد. با در اختیار داشتن ماش، برای روزهای سرد زمستانی تان می توانید طرز تهیه آش ماش را خوانده و درست کنید.

4. سبزیجات را اضافه کنید

در چهارمین مرحله از طرز تهیه آش شله قلمکار برای 10 نفر باید سبزی را ریز خرد کنید سپس داخل قابلمه بریزید. در ادامه نمک، دارچین، جوز هندی و زنجبیل را هم طبق ذائقه تان داخل قابلمه بریزید. در نهایت 30 دقیقه دیگر زمان دهید تا آش با حرارت ملایم بپزد. تا پخت آش، پیاز را خرد و در روغن سرخ کنید. سپس نعناع را هم کمی در روغن داغ تفت دهید تا عطر آن آزاد گردد. پیاز داغ زیاد به خوشمزه تر شدن آش تان یاری خواهد نمود. از آن جا که سبزی آش شله قلمکار با آش رشته تقریبا مشابه است می توانید مطلب سبزی آش رشته چیست را بخوانید تا با اندازه و نوع سبزی آشنا شوید.

5. آش را سرو کنید

در پنجمین مرحله از طرز تهیه آش شله قلمکار برای 10 نفر باید ظرف های آش تان را حاضر کنید. آش را درون آن ها بریزید. زمان دهید کمی خنک شوند سپس با نعناع داغ، پیاز داغ و کشک به سلیقه خودتان تزئین کنید. اگر ایده ای برای تزئین آش تان ندارید می توانید مطلب تزئین آش رشته با ایده های مجلسی و نذری را بخوانید تا بهتان یاری کند.

نکات تکمیلی تهیه آش شله قلمکار برای 10 نفر

آش شله قلمکار از اصیل ترین آش های ایرانی است که همچون طرز تهیه شله زرد نذری در مراسم های خاص نذری در ایام مذهبی پخته و سرو می گردد. با خواندن نکات تکمیلی زیر، مراحل تهیه آش را راحت تر پیش خواهید برد.

گوشت در آش شله قلمکار

آش شله قلمکار با وجود گوشت یکی از مغذی ترین آش های ایرانی به شمار میرود که نمی توان عطر و طعم آن را نادیده گرفت. گوشت سردست، گردن یا ماهیچه برترین گوشت هایی است که می توانید در این دستور به کار ببرید. اگر در تهیه این آش در پی بافتی نرم کشدار هستید باید گوشت پخته را ریش ریش یا بکوبید. اگر دوست دارید، می توانید از گوشت گاو یا بوقلمون هم برای تهیه آش شله قلمکار بهره ببرید. از سویی دیگر برای طعم بهتر گوشت و آش استفاده از قلم گاو یا عصاره گوشت را نباید فراموش کنید.

راز بافت کشدار آش شله قلمکار

آش شله قلمکار به بافت کشدار خود معروف است پس اصلا مهم نیست برای 10 نفر پخته می گردد یا کمتر. اگر در پی آش کشداری هستید بعد از اضافه کردن گوشت ریش شده، آش را مدام هم بزنید. از دیگر رازهای کشدار بودن این آش خوشمزه و مقوی می توان به کوبیدن یا چرخ کردن گوشت پخته است که به بافت یک دست، نرم و کشدار آن بسیار یاری می نماید. از سویی دیگر هم زدن مداوم آش، از ته گرفتن آن هم جلوگیری خواهد نمود.

دستورهای متفاوت طرز تهیه آش شله قلمکار

پایه و اساس کلی آش شله قلمکار معمولا یکسان است اما در برخی از شهرها با تغییرات جزئی در دستور، آن را به روش های متفاوتی تهیه می نمایند. شمالی ها آش خود را با ماست درست می نمایند تا طعمی ترش و ملس پیدا کند. از سویی دیگر اصفهانی ها آش شله قلمکار خود را با ماش درست می نمایند. در حالی که خیلی از افراد لوبیا چشم بلبلی داخل این آش می ریزند. حال جنوبی ها سبزیجات معطر بیشتری در طرز تهیه آش شله قلمکار به کار می برند. اگر به آش علاقه مند هستید می توانید مطلب انواع آش های محلی ایرانی را بخوانید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 25 اسفند 1403 بروزرسانی: 25 اسفند 1403 گردآورنده: rapidownload.ir شناسه مطلب: 1743

به "طرز تهیه آش شله قلمکار برای 10 نفر مناسب ماه رمضان و افطار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش شله قلمکار برای 10 نفر مناسب ماه رمضان و افطار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید