جولان لوازم خانگی قاچاق در بازار تهران
به گزارش رپید دانلود، خبرنگاران : رییس هیات مدیره انجمن لوازم صوتی و تصویری ایران با بیان اینکه قیمت تلویزیون و دیگر لوازم صوتی و تصویری افزایش نداشته است، از فراوانی (وفور) لوازم خانگی قاچاق شرکت های کره ای (ساخت کشور مصر) در بازارهای مرکز اطلاع داد.
به گزارش ، سید علیرضا موسوی مجد امروز (سه شنبه) در گفت وگو با خبرنگار مالی ایرنا درخصوص قیمت تلویزیون و دیگر لوازم صوتی و تصویری، اضافه نمود: بعضی واحدهای تابعه این انجمن با توجه به افزایش هزینه ها از جمله قیمت محصولات پتروشیمی، فولاد، مس، بعلاوه حقوق و دستمزد از ابتدای سال، تقاضای 10 درصد افزایش قیمت ها را داشتند.
وی بیان داشت: با توجه به شرایط خاص کنونی بازار که همه چیز متاثر از نیروهای عرضه و تقاضا است، فراورینمایندگان متوجه شدند که عرضه محصولات با قیمت های بالاتر از کشش پذیری لازم برخوردار نخواهد بود و به ناچار اکنون با همان قیمت های قبلی عرضه می نمایند.
موسوی مجد یادآور شد: این در حالی است که فراورینمایندگان داخلی مجبورند با اجناس قاچاق موجود در بازار که به علت نپرداختن مالیات بر ارزش اضافه نموده، هزینه های گمرکی و غیره به مراتب مقرون به صرفه تر از فراوریات داخلی است، رقابت نمایند و هرگونه افزایش قیمت مردم را به سمت فراوریات قاچاق ال. جی، سامسونگ و دیگر برندهای خارجی سوق می دهد.
وی گفت: گشتی در خیابان جمهوری مرکز و دیگر مراکز عرضه و فروش لوازم خانگی حاکی از وفور اجناس قاچاق به ویژه از دو برند کره ای یاد شده است، هرچند شاید تعداد انگشت شماری از آنها مربوط به فراوریات پیش از تحریم ها و به جای مانده ته انبارها باشد اما بخش زیادی از آنها به صورت قاچاق وارد می گردد که فراوری کشور مصر روی آنها حک شده است.
ال. جی و سامسونگ در بازار ایران حضور دارند
رییس هیات مدیره انجمن لوازم صوتی و تصویری ایران با اشاره به حجم بالای قاچاق دو برند کره ای یاد شده و زمزمه های بازگشت آنها به کشور، اعلام نمود: این دو برند همین الان بدون حضور و همکاری رسمی در ایران، محصولات شان با صرف هزینه های کمتر به صورت قاچاق در کشورمان وجود دارد.
وی ادامه داد: در این زمینه و احتمال همکاری مجدد با آنها، تابع سیاست های صنعتی کشور هستیم که به طور قطع مصلحت مالی و مصلحت مردم را دنبال می نماید، اما اگر هم قرار بر بازگشت آنها باشد باید صدمه ها و خسارت های چند سال گذشته را جبران نمایند.
موسوی مجد گفت: در سال های گذشته شرکت های ایرانی با صرف هزینه های سنگین، خطوط فراوریی این دو شرکت را راه اندازی نموده بودند، اما با خروج کره ای ها این خطوط متوقف، بعلاوه کارگران شان بیکار شدند.
به گزارش ایرنا، این روزها با فضای مثبت پیش آمده در فضای سیاست خارجی کشور و احتمال لغو تحریم ها، زمزمه ها برای بازگشت خارجی ها به بازار لوازم خانگی همانند بسیاری دیگر از بازارها قوت گرفته، اما کارشناسان می گویند تا تحقق زمزمه ها راه درازی در پیش است.
مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت در هفته های گذشته از تریبون های مختلف اعلام نموده اند که در حال حاضر بازگشت برندهای خارجی حوزه لوازم خانگی به کشور در دستور کار نیست، زیرا شرکت های داخلی پس از تحریم ها خود را بازیافته اند و با استفاده از امکانات و زیرساخت های موجود، عمده نیازها در این زمینه از داخل در حال تامین است.
خروج برندهای خارجی تحت تاثیر تحریم های آمریکایی رخ داد، هرچند بسیاری قائلند که این برندها خود خواهان این خروج نبودند و شرایط پیش آمده به ویژه مسائل نقل و انتقال پول سبب شد تا در عمل چاره ای برای آنها باقی نماند.
بعضی می گویند حال که در دوران سخت تحریم ها، صنعت داخلی با کوشش و زحمت صنعتگران به خودکفایی نسبی رسیده، نباید در پی واردات کالاهای مشابه بود.
کارشناسان تاکید دارند که بدعهدی شرکت های خارجی ناشی از مسائل سیاسی بوده و باید در جای خود بحث گردد.
منبع: اقتصادنیوز