5 مدل طرز تهیه ماست بدون مایه در خانه به روش بازاری
به گزارش رپید دانلود، اگر مایه ماست نداشتیم چه کنیم؟ تا به حال به این فکر نموده اید که درست کردن ماست خانگی بدون ماست چگونه است و چطور می توان ماست خانگی را با مایه ماست، پنیر، خمیر مایه یا پودر مایه ماست آماده کرد؟ حقیقت این است که روش های زیادی برای تهیه ماست وجود دارد و شما می توانید به جای مایه ماست از چیزهای مختلفی بهره ببرید. در این مقاله از در می توانید با طرز تهیه ماست بدون مایه ماست آشنا شوید. در انتهای مقاله به سوالات متداول در خصوص انواع مایه ماست پاسخ خواهیم داد.
اگر مایه ماست نداشتیم چه کنیم؟
برای حتماً نباید از مایه ماست بهره ببرید. شما می توانید به روش های مختلفی ماست درست کنید و با اضافه کردن مواد دیگر به جای مایه ماست، یک ماست شیرین، خوش طعم و خانگی آماده کنید.
مهم ترین نکته ای که باید در طرز تهیه ماست بدون مایه ماست به آن توجه کنید، انتخاب درست و استفاده صحیح از آن است. مایه ماست باید زمانی به شیر اضافه گردد که شیر در دمای مناسبی باشد.
سپس برای بستن ماست باید آن را در فضایی گرم و تاریک قرار دهید تا ماست شما آماده گردد. اگر در پی راهی برای تهیه ماست بدون مایه ماست هستید و دوست دارید بدانید که اگر مایه ماست نداشتیم چه کنیم بهتر است در ادامه این بخش با ما همراه باشید.
1- مایه زدن ماست با پنیر
آیا تا حالا مایه زدن ماست با پنیر را امتحان نموده اید؟ در صورتی که برای مایه زدن ماست از پنیر بهره ببرید، ماست هم خوش طعم تر می گردد و هم بافت سفت تری پیدا می نماید. علاوه بر این، به خاطر این که پنیر دارای لاکتیک است، ماستی که با پنیر درست می گردد، ترش نخواهد شد.
بعلاوه احتمال کپک زدن ماست یا خراب شدن زود هنگام آن، بسیار پایین است. برای درست کردن ماست شما به شیر و پنیر احتیاج دارید. در صورت تمایل می توانید و را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های زنجیره ای بخرید.
برای مایه زدن ماست با پنیر، کافی است شیر را در یک قابلمه روی حرارت میانه بجوشانید. اگر می خواهید ماست شما غلیظ تر باشد از شیرهای سنتی یا محلی یا از شیر پرچرب بهره ببرید. اجازه دهید شیر داغ گردد و از کناره های قابلمه آغاز به حباب زدن کند.
سپس حرارت را روی حالت ملایم تنظیم کنید تا شیر سر نرود. برای خواندن ادامه طرز تهیه ماست سفت با پنیر می توانید روی لینک مقاله کلیک کنید.
2- طرز تهیه ماست سفت با نشاسته
در صورتی که با خودتان فکر می کنید اگر مایه ماست نداشتیم چه کنیم بهتر است کمی نشاسته و شیر بردارید و آغاز به درست کردن ماست خانگی کنید. برای تهیه این ماست شما باید از میزان کمی هم ماست در کنار شیر پرچرب و نشاسته ذرت استفاده می کنید. در صورت تمایل می توانید، و را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های تهیه کنید.
در اولین مرحله از طرز تهیه ماست سفت با نشاسته ذرت باید شیر و نشاسته را در یک قابلمه کوچک بریزید و بجوشانید. زمانی که شیر آغاز به جوشیدن کرد یک ملاقه استیل داخل قابلمه قرار دهید تا از سررفتن شیر جلوگیری کند.
بعد از این که شیر به خوبی جوشید شعله گاز را خاموش کنید و صبر کنید تا دمای شیر کمی گرم تر از دمای بدن و به حدود 45 درجه سانتی گراد برسد. در این مرحله باید ماست را به ترکیب شیر و نشاسته اضافه کنید. به خاطر داشته باشید که در این مرحله دمای شیر باید به گونه ای باشد که دست شما نسوزد و فقط باید گرم باشد.
ماست را با شیر ترکیب کنید و خوب هم بزنید. برای خواندن ادامه طرز تهیه ماست سفت با نشاسته می توانید روی لینک مقاله کلیک کنید.
3- طرز تهیه ماست با خمیر مایه
در پاسخ به این سوال که اگر مایه ماست نداشتیم چه کنیم به شما می گوییم که یک بار طرز تهیه ماست با خمیر مایه را امتحان کنید. خمیر مایه حاوی باکتری هایی است که به سفت شدن شیر و تهیه ماست یاری می نماید و یک راه حل ساده برای تهیه ماست خانگی بدون مایه ماست است. برای درست کردن ماست با خمیر مایه باید روش زیر را دنبال کنید.
مواد لازم برای تهیه ماست با خمیرمایه
- شیر پرچرب: 1 لیتر
- خمیرمایه: 1 قاشق غذاخوری
- شکر: به میزان کم
مراحل طرز تهیه ماست با خمیرمایه
در این روش طرز تهیه ماست بدون مایه ماست باید شیر را داخل قابلمه بریزید و خوب بجوشانید. سپس شعله گاز را خاموش کنید و صبر کنید تا خنک گردد. اگر از شیر پاستوریزه استفاده می کنید، تنها ضروری است کمی شیر را گرم کنید.
زمانی که دمای شیر به حدی بود که دست شما نمی سوزد، باید کمی از شیر را بردارید و میزانی شکر و خمیرمایه را در آن بریزید. مواد را به خوبی مخلوط کنید و سپس به قابلمه شیر اضافه کنید. حالا شیر را داخل ظرف شیشه ای یا تعدادی لیوان بریزید و روی لیوان را با درب بپوشانید.
یک قابلمه آب جوش آماده کنید و سپس شیشه ها را به آرامی درون قابلمه قرار دهید. قابلمه را برای 2 ساعت در دمای آشپزخانه قرار دهید. سپس شیشه های ماست را به آرامی بردارید و آن ها را برای حدود 4 ساعت در یخچال قرار دهید تا سفت شوند.
در صورتی که در خانه دستگاه ماست زن دارید می توانید قابلمه آن را تا نیمه با آب پر کنید و شیشه ها را برای 6 تا 8 ساعت درون آن قرار دهید تا ماست شما آماده گردد.
4- طرز تهیه ماست با خامه ترش
یکی دیگر از روش های طرز تهیه ماست بدون مایه ماست استفاده از خامه ترش است. برای این کار باید از یک لیوان خامه ترش به جای یک لیوان ماست برای تهیه ماست خانگی بهره ببرید. توجه داشته باشید که خامه ترش پرچرب برای تهیه ماست خانگی مناسب تر است و بافت بهتری به ماست شما می بخشد.
برای این کار باید شیر را بجوشانید و زمانی که شیر به دمای 45 درجه رسید، خامه ترش را با میزانی شیر ترکیب کنید و سپس آن را به قابلمه شیر اضافه کنید. دور قابلمه را با یک پارچه ضخیم بپوشانید و اجازه دهید ماست شما در فضای آشپزخانه بماند و آماده گردد. بعد از یک روز می توانید ماست را در یخچال قرار دهید و بعد از چند ساعت آن را میل کنید.
5- طرز تهیه ماست با پودر مایه ماست آماده
روش بعدی در طرز تهیه ماست بدون مایه ماست استفاده از پودر مخصوص مایه ماست آماده است. در صورت احتیاج می توانید این پودرها را از فروشگاه های فروش لبنیات و یا عطاری ها تهیه کنید. برای تهیه ماست به این روش باید شیر را همچون روش های دیگر بجوشانید.
سپس شعله گاز را خاموش کنید تا دمای شیر به حدود 45 درجه سانتی گراد برسد. به خاطر داشته باشید که داغ بودن و سرد بودن بیش از حد شیر روی کیفیت و طعم ماست شما تأثیر می گذارد.
سپس میزانی مایه ماست را طبق دستورالعملی که روی آن نوشته شده به یک کاسه شیر اضافه کنید. می توانید کمی شیر خشک نیز به شیر اضافه کنید. شیر را به خوبی هم بزنید و سپس آن را به قابلمه شیر اضافه کنید.
شیر را با قاشق هم بزنید و سپس درب قابلمه را بگذارید و آن را با پتو یا پارچه ضخیم بپوشانید تا ماست شما آماده گردد. بعد از یک روز می توانید ماست را در یخچال بگذارید و مصرف کنید.
بیشتر بخوانید: دلیل شل شدن، ترش شدن و آب انداختن ماست خانگی
سوالات متداول
برای مایه ماست از چه چیزی استفاده کنیم؟
اگر مایه ماست نداشتیم چه کنیم؟ در طرز تهیه ماست بدون مایه ماست می توانید از نشاسته، پنیر و بعلاوه خمیرمایه بهره ببرید و از طعم لذیذ ماست خانگی خود لذت ببرید.
آیا طرز تهیه ماست با سرکه امکان پذیر است؟
اضافه کردن سرکه به شیر موجب بریده شدن شیر و درست کردن پنیر می گردد. بنابراین نمی توانید برای تهیه ماست از سرکه بهره ببرید.
مهم ترین نکته در طرز تهیه مایه ماست طبیعی چیست؟
مهم ترین نکته برای تهیه ماست طبیعی این است که از شیر محلی و پرچرب بهره ببرید و در زمان اضافه کردن ماست حتماً به دمای شیر توجه کنید. زیرا داغ بودن و سرد بودن شیر روی مزه و کیفیت ماست شما مؤثر است.
برترین دمای شیر برای اضافه کردن مایه ماست چه دمایی است؟
بعد از جوشاندن شیر باید صبر کنید تا دمای شیر به حدود 45 درجه سانتی گراد برسد، سپس مایه ماست را اضافه کنید. برای تست این موضوع می توانید انگشت خود را در شیر فرو ببرید. دمای شیر باید گرم باشد اما دست شما نباید بسوزد.
منبع: افق کوروش