طرز تهیه چزنک؛ نان را با طعمی متفاوت بپزیم

به گزارش رپید دانلود، نان چزنک رغو، شلکینه یا شله کینه، نان سنتی در استان های لرستان، ایلام، کرمانشاه و کردستان است که در این استان ها نام های متفاوت و نزدیک به هم را دارد. پخت سنتی این نان روی ساج و اجاق های هیزمی بوده اما می توان آن را با اجاق های گازی جدید و فر آماده کرد.

طرز تهیه چزنک؛ نان را با طعمی متفاوت بپزیم

اگر به نان های نازک علاقه دارید شما می توانید از دوست داران چزنک رغو باشید. نان چزنک به علت احتیاج به مواد اولیه کم و در دسترس همگان، پخت آسان و سریع می تواند یک میان وعده همیشگی باشد.

این نان به علت استفاده از روغن محلی و شیره خرما، خواص بسیاری دارد و می تواند یک میان وعده بسیار سالم و مقوی باشد.چزنک رغو را می توان در خانه و کمپ های تفریحی به آسانی آماده کرد. به این علت که مواد بسیار کمی برای پخت آن احتیاج است و طعمی متفاوت به نان می دهد که می تواند برای وعده صبحانه و میان وعده بسیار مناسب باشد.

مواد لازم:

  • آرد: 1.5 پیمانه
  • آب: 2 پیمانه
  • نمک: به مقدار لازم
  • روغن محلی یا کره محلی: به مقدار دلخواه
  • شیره خرما: برای سرو کردن (می توان به جای شیره خرما از شکر استفاده کرد)

طرز تهیه و دستور پخت:

1.ابتدا آرد را الک کنید و به آن کمی نمک اضافه کنید.

2. آب را با حوصله و به آرامی به آرد اضافه کنید تا خمیری نرم داشته باشید و مراقب باشید تا خمیر سفت نگردد.

3.ساج را چند دقیقه ای گرم کنید. اگر با ساج این نان را آماده می کنید مراقب باشید تا قسمت فرو رفته آن با حرارت نسوزد و می توانید برای مانع شدن از سوختن به آن گِل بزنید. در فضای خانه می توانید از فر بهره ببرید.

4.زمانی که فر یا ساج کمی گرم شد با یک دستمال، سطح ساج را روغن اقتصادی کنید تا نان به ساج نچسبد.

5.خمیر آماده شده را روی ساج یا ظرف فر بریزید و پهن کنید.

6. با چاقو لبه های نان را از ساج یا ظرف فر ببرید تا بتوانید نان را از ساج جدا کنید. هر دو طرف نان باید پف کند و رنگ آن طلایی گردد.

7.حالا نان آماده است آن را در ظرفی آن را تکه تکه کنید. روی نان را به مقدار دلخواه روغن محلی یا کره وشیره خرما بریزید و سرو کنید.

منبع: ایرنا زندگی
انتشار: 14 دی 1399 بروزرسانی: 14 فروردین 1401 گردآورنده: rapidownload.ir شناسه مطلب: 695

به "طرز تهیه چزنک؛ نان را با طعمی متفاوت بپزیم" امتیاز دهید

1 کاربر به "طرز تهیه چزنک؛ نان را با طعمی متفاوت بپزیم" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه چزنک؛ نان را با طعمی متفاوت بپزیم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید