طرز تهیه سیر قلیه ، غذای محلی و خوشمزه گیلان

به گزارش رپید دانلود، سیر قلیه

شمالی های عزیز غذاهای بسیار خوشمزه ای دارند که خوردنشان برای همه مردم ایران لذتبخش است. یکی از این غذاها سیر قلیه می باشد. این خورش یکی از غذاهای خوشمزه گیلانی است که از برگ سیر تازه تهیه میشود. سیر قلیه غذای فوق العاده خوشمزه ای هست . در این غذا برگ سیر تازه می ریزند که ظاهری شبیه کوار دارد. درضمن نگران بوی سیر نباشید چون اصلا دهان بوی سیر نمیگیرد. باخیال راحت نوش جان کنید. در ادامه همراه خبرنگاران باشید تا با طرز تهیه سیر قلیه بیشتر آشنا شوید.

طرز تهیه سیر قلیه ، غذای محلی و خوشمزه گیلان

مواد لازم خورش سیر قلیه

  • لپه: 1و ½ پیمانه
  • برگ سیر: 6 پیمانه (برگ سیر بعد از سرخ شدن نصف می گردد پس در استفاده از آن دست و دلباز باشید)
  • پیاز: 2 عدد
  • تخم مرغ: 5 عدد
  • مرغ: 600 گرم سینه یا ران (می توانید با جای گوشت مرغ از گوشت اردک و غاز هم بهره ببرید)
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان دلخواه

طرز تهیه خورش سیر قلیه

1. طبق روال درست کردن تمام خورش هایی که حبوبات هم دارند بهتر است از شب قبل لپه ها را بخیسانید تا نفخ آن ها گرفته گردد. آب لپه ها را چند بار عوض کنید. قبل از پخت خورش ابتدا لپه ها، را به صورت جداگانه بپزید اما مراقب باشید له نشوند. سپس برگ های سیر را که از قبل شسته اید و آب شان گرفته شده را ریز خرد کنید. در واقع مقدار برگ سیرهای خرد شده باید مثل سبزی خورشتی باشد.

2. پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و کمی تفت دهید تا سبک گردد. حالا برگ سیرهای خرد شده را به پیازهای در حال تفت اضافه کنید و هر دو را با هم سرخ کنید تا حسابی سبک و طلایی شوند. مراقب باشید برگ های سیر نسوزد و سیاه نگردد. بعد از سرخ شدن سیر و پیاز، تخم مرغ ها را با سیر و پیاز تفت داده شده اضافه کنید و همراه با آن ها سرخ کنید. قبل از هم زدن تخم مرغ ها اجازه دهید کمی خودشان را بگیرند و سپس هم بزنید. حالا لپه هایی را که به صورت جداگانه پخته بودید به ترکیب سیر، پیاز و تخم مرغ اضافه کنید.

3. مرغ را به صورت جداگانه همراه با کمی زردچوبه، نمک و فلفل و یک عدد پیاز بپزید. اگر از مرغ کوچک یا اردک استفاده می کنید می توانید بعد از شستن و تمیز کردن به صورت درسته آن را بپزید و در خورش بهره ببرید. بهتر است ابتدا مرغ را با آب خالی بپزید، وقتی آب به جوش آمد کف روی آب مرغ را بگیرید و بگذارید دوباره مرغ همراه با پیاز، فلفل، زردچوبه و نمک بپزد.

4. وقتی که مرغ ها کاملا پخت آن ها را در یک ظرف جداگانه سرخ کنید. حالا مرغ های سرخ شده را به مواد سیر و تخم مرغ و پیاز اضافه کنید.

5. برای آب خورش از آب مرغی که دارید بهره ببرید. آب مرغ را هم به مواد فوق اضافه کنید و اجازه دهید خورش سیر قلیه گیلکی با مرغ خوب جا بیفتد و به روغن بیفتد.

6. برای چاشنی این خورش می توانید از دو قاشق غذاخوری آبغوره بهره ببرید. خورش سیر قلیه گیلکی با مرغ یک خورش کم آب است پس هم در ریختن آب مرغ روی خورش دقت کنید و هم اجازه دهید آب آن کم گردد.

7. خورش سیر قلیه گیلکی با مرغ را با برنج و ترب سفید و انواع ترشی و سالاد و زیتون سرو کنید و از طعم لذیذ آن لذت ببرید.

نکات مهم

خورش سیر قلیه گیلکی را به یک روش دیگر هم می توانید بپزید. گوشت را پس از تفت دادن با آبغوره طعم دار کنید و همراه با لپه هایی که از شب قبل خیسانده اید بپزید. سپس برگ سیر خرده شده را سرخ نموده و با تخم غ هم زده کمی دیگر تفت دهید. ترکیب برگ سیر به گوشت اضافه می گردد و خورش تا زمانی که جا بیفتد و به روغن بیفتد روی شعله ملایم گاز می پزد.

منبع: تاپ تراول
انتشار: 20 مهر 1403 بروزرسانی: 20 مهر 1403 گردآورنده: rapidownload.ir شناسه مطلب: 1666

به "طرز تهیه سیر قلیه ، غذای محلی و خوشمزه گیلان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سیر قلیه ، غذای محلی و خوشمزه گیلان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید