شربت مخصوص مهار عصبانیت چیست؟
به گزارش رپید دانلود، شربت بادرنجبویه حاوی انواع ویتامین های A، C، E، گروه ویتامین های B مانند B1، B2، B6، کربوهیدرات، کلسیم، سدیم، پتاسیم، آهن، پروتئین، فسفر، روی (زینک)، اسید فولیک و سیتریک، قند مانند گلوکز، ساکاروز و فروکتوز، سیترال، تانِن، فلاونوئید ها و ژرانیول است.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهم ترین خواص شربت بادرنجبویه گفت: این شربت تاثیری چشمگیر در بهبود خلق و خوی افراد دارد و برطرف نماینده کم خونی، عصبانیت و تندخویی در افراد به ویژه دختران جوان است.
وی درباره خواص دیگر شربت بادرنجبویه بیان نمود: بادرنجبویه شربتی نشاط آور است، از این رو اضطراب، استرس و افسردگی را از بین می برد، بعلاوه برای افرادی که هنگام عصبانیت دچار ناراحتی های گوارشی و درد معده می شوند، بسیار مفید است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی اضافه کرد: شربت بادرنجبویه سردرد های ناشی از اعصاب را تسکین می دهد و نقشی موثر در بهبود عملکرد مغز، تقویت حافظه و جلوگیری از ابتلا به آلزایمر دارد.
عظمایی تاکید نمود: شربت بادرنجبویه به تقویت دستگاه گوارش به ویژه معده و برطرف دل پیچه های ناشی از نفخ روده ها یاری می نماید، این شربت آرام بخش قلب و اعصاب است بنابراین تپش قلب، بی خوابی، کابوس و خواب های آشفته را برطرف می نماید.
وی توضیح داد: شربت تاثیری چشمگیر در تقویت کبد و بهبود آفت دهان و تبخال دارد و در بهبود عملکرد سیستم عصبی به درمان سرگیجه، مالیخولیا، هیستری (برانگیختگی شدید هیجانی که اضطراب را به علائم بیماری مانند ترس تبدیل می نماید.)، وسواس های سوداوی (فکری و عملی)، سکته های مغزی، صرع، توهم و وحشت موثر است.
موارد منع مصرف شربت بادرنجبویه
عظمایی درباره موارد منع مصرف شربت بادرنجبویه یادآوری کرد: زنان باردار و شیرده، مبتلایان به ناراحتی پروستات، گلوکوم (آب سیاه چشم) و فشار خون بالا باید از مصرف این شربت خودداری نمایند.
مواد لازم برای تهیه 2 لیتر شربت بادرنجبویه
عرق بادرنجبویه یک لیتر
عرق بیدمشک نیم لیتر
گیاه بادرنجبویه 50 گرم
عسل 500 گرم
آب لیموترش تازه به میزان لازم
طرز تهیه شربت بادرنجبویه
- نخست عرق بادرنجبویه و بیدمشک را با هم مخلوط کنید.
- گیاه بادرنجبویه را به مخلوط عرق بادرنجبویه و بیدمشک اضافه کنید و بگذارید 2 ساعت بماند.
- مخلوط گیاه بادرنجبویه، عرق بادرنجبویه و بیدمشک را 2 تا سه دقیقه بجوشانید سپس صبر کنید تا ترکیب به دمای متعادل (50 درجه سانتی گراد) برسد.
- مخلوط جوشیده شده را صاف و عسل را به آن اضافه کنید.
- شربت را به خوبی هم بزنید تا قوام بیاید.
- شربت را داخل ظرف شیشه ای بریزید و در یخچال بگذارید.
- برای تهیه یک لیوان از شربت بادرنجبویه، یک تا 2 قاشق غذاخوری از شربت غلیظ را داخل لیوان بریزید سپس به آن 2 تکه یخ و چند قطره آب لیموترش تازه اضافه کنید؛ بقیه لیوان را آب بریزید؛ مواد درون لیوان را به خوبی مخلوط و شربت را میل کنید.
شربت بادرنجبویه را می توان روزانه سه لیوان (2 لیوان در روز و یک لیوان قبل از خواب) مصرف کرد.
منبع: برنا
منبع: فرارو