بالا بودن گلبول سفید در بارداری نشانه چیست؟

به گزارش رپید دانلود، یکی از این تغییرات که باعث ترس می گردد تغییرات هماتولوژیک یا تغییراتی است که در خون مادر رخ می دهد. این تغییرات ممکن است مربوط به پلاکت ها، هموگلوبین ها، گلبول های قرمز خون و گلبول های سفید خون باشند.

بالا بودن گلبول سفید در بارداری نشانه چیست؟

گلبول های سفید خون چه هستند؟

سلول هایی که در دستگاه ایمنی بدن حضور دارند، همان گلبول های سفید خون هستند. این سلول ها از بدن در برابر ذرات مهاجم محافظت نموده و هر ذره ای که باعث آسیب به بدن گردد، از بین می برند. گلبول های سفید خون که با نام علمی لکوسیت نامیده می شوند، در سراسر بدن وجود دارند. بنابراین، گلبول های سفید خون نشان دهنده سلامتی یا بیماری جسمی فرد است.

نقش گلبول های سفید خون چیست؟گلبول های سفید خون در مغز استخوان ساخته می شوند و کاربردهای زیادی دارند. به طور کلی، وظیفه اصلی این سلول ها، محرکه سیستم ایمنی بدن است اما به طور خاص، مجموعه های مختلف گلبول های سفید، نقش های متفاوتی در بدن به عهده دارند.

نوتروفیل ها: این دسته شلوغ ترین گروه گلبول های سفید است که بیشترین فضا را اشغال می نمایند. آنها علیه عفونت های باکتریایی و قارچی مبارزه می نمایند.

مونوسیت ها: این گروه با مکیدن ضایعات سمی و باکتریایی، در نهایت آنها را از بین می برند.

ائوزینوفیل ها: این گروه، سربازهایی هستند که از بدن در برابر انگل ها و واکنش های آلرژیک محافظت می نمایند.

بازوفیل ها: این دسته شاید کمتر از یک درصد جمعیت گلبول های سفید را تشکیل دهند اما برای تنظیم جریان خون سخت کوشش می نمایند و باعث افزایش سلول های سیستم ایمنی می شوند تا در زمان بیماری، بدن قوی بماند.

لنفوسیت ها: این دسته، با ساخت آنتی بادی ها (پادتن) با ذرات خارجی مبارزه نموده و آنها را نابود می نمایند.

افزایش گلبول های سفید در بارداریافزایش یا کاهش این 5 دسته از گلبول های سفید خون می تواند باعث بروز تغییراتی در بدن گردد. همین عامل کلیدی است که باعث تغییرات همولیتیک در طول بارداری شده و منجر به عدم تعادل می گردد.

وقتی سیستم ایمنی بدن با یک عفونت مبارزه می نماید، شمار گلبول های سفید خون افزایش می یابد. بالا رفتن جمعیت این سلول ها نشان دهنده احتیاج سیستم ایمنی بدن به چنین حمایت هایی است. دلیل این اتفاق می تواند تروما (هر نوع آسیب دیدگی)، بارداری، واکنش های آلرژیک یا اختلالات خودایمنی باشد. از جمله علائمی که با افزایش شمار گلبول های سفید خون مرتبط هستند می توان به تب، سرگیجه، واکنش مکرر آلرژیک و التهاب اشاره نمود.

زمانی که عفونت بر سلول های گلبول سفید خون غالب می گردد، تعداد این گلبول ها کاهش می یابد و در نتیجه سیستم ایمنی و بدن ضعیف می گردد. دلیلش می تواند اشکال در عملکرد مغز استخوان، عفونت ها و عفونت خون باشد. بعضی علائم مرتبط با کاهش گلبول های سفید خون عبارتند از: بی حسی، خستگی و مجموعه خطرناکی از عفونت های ساده.

این تغییرات برای هر فردی ممکن است رخ دهد. زنان باردار هم ممکن است در بیشتر موارد، تغییرات مشابهی را تجربه نمایند؛ این تغییرات بی خطر هستند:

1. نوتروفیل ها
این گروه در طول بارداری افزایش می یابند اما این تغییر برای بدن مادر یا جنین خطرناک نیست. فقط نشان می دهد که مغز استخوان نسبت به افزایش فراوری گلبول های قرمز خون واکنش نشان می دهد.

2. مونوسیت هااوایل بارداری، سیستم ایمنی بدن مادر با به کارگیری روش های جایگزین، مانع از حمله به جنین می گردد. یکی از این راه های جایگزین، افزایش مونوسیت هاست. البته از عوارض این اتفاق می توان به بروز بعضی اختلالات بارداری از جمله پره اکلامپسی اشاره نمود. برای کنترل این ترس ها احتمالا پزشک تان با مشاهده افزایش بیش از حد مونوسیت ها، آزمایش دیگری تجویز می نماید.

3. ائوزینوفیل هاتداد این دسته از سلول ها هیچ تغییری در بارداری نخواهد داشت. هر نوع تغییری در تعداد این دسته از گلبول های سفید می تواند نشان دهنده ضعف سیستم ایمنی یا حمله عفونی باشد.

4 بازوفیل هاتعداد بازوفیل ها تغییر خاصی نمی نماید.

5. لنفوسیت هاطی سه ماهه اول و سه ماهه دوم بارداری، شمار لنفوسیت ها کاهش می یابد و در سه ماهه سوم و بعد از زایمان، تعداد این گروه از گلبول های سفید افزایش پیدا می نماید. این تغییرات همان سرکوب فعالیت های ایمونولوژیک در طول بارداری است.

تعداد طبیعی گلبول های سفید در بارداری چقدر است؟تعداد کل گلبول های سفید به طور میانه و در زنان غیر باردار بین 4 هزار و 500 تا 11 هزار در هر میلی متر مکعب از خون است. در دوران بارداری حداقل تعداد گلبول های سفید روی 6000 در هر میلی متر مکعب می ماند. در سه ماهه سوم بارداری، اگر تعداد گلبول های سفید در بازه 12 هزار تا 18 هزار در میکرولیتر باشد، طبیعی محسوب می گردد.

اگر تعداد گلبول های سفید در بارداری زیاد باشد، چه می گردد؟از آنجا که سیستم ایمنی بدن در طول بارداری خود را با موجود کوچک درون بطن مادر تطبیق می دهد، می توانید منتظر افزایش تعداد گلبول های سفید خون در دوره های مختلف باشید. این موضوع به هیچ وجه غیرعادی نیست و فکر احتیاج به آنالیز سریع و اورژانسی را باید از سرتان بیرون کنید.

البته اگر دچار نشانه های نگران نماینده ای مثل تب، فشار خون بالا، استرس حاد یا هر نوع مشکل دیگر مرتبط با ایمنی شدید، سریع به پزشک مراجعه کنید.

علل افزایش تعداد گلبول های سفید در بارداریدلیل افزایش یا کاهس تعداد انواع مختلف گلبول های سفید در زنان باردار و غیر باردار مشابه است. یک افزایش ناشناخته و شدید می تواند باعث اختلالات و بیماری مختلف گردد و بهتر است از موارد مشخصی که باعث افزایش تعداد گلبول های سفید می گردد، جلوگیری کرد:

1. استرس
استرس در دوران بارداری فقط احساسی نیست و می تواند فیزیکی باشد. همین استرس می تواند تعداد گلبول های سفید را به بیش از معمول برساند تا از بدن در برابر آسیب محافظت کند. بنابراین سعی کنید با تمرین یوگا و مدیتیشن و روش های دیگر، استرس خود را از بین برده و خود را آرام نگه دارید.

2. عفونتهرگونه عفونت باکتریایی یا قارچی از سرماخوردگی ساده گرفته تا عفونت مجاری ادراری می تواند تعداد گلبول های سفید را افزایش دهد. مراقبت های لازم را برای حفظ سلامت و ایمنی خود انجام دهید و از این عفونت ها دور بمانید. سیستم ایمنی بدن شما در بارداری بیشتر از قبل مشغول محافظت از بدن شماست، بنابراین شما هم مراقبت های لازم را انجام دهید.

3. التهاببیماری های التهابی و واکنش های آلرژیک مرتبط با آنها می تواند منجر به افزایش گلبول های سفید گردد. گلبول های سفید به منطقه های که احتیاج به یاری دارند، هجوم آورده و بالغ می شوند. استفاده از تکنیک های تنفس و پرهیز کامل از منطقه ها و موارد آلرژی زا می تواند به پیشگیری از این مسائل یاری کند.

4. لوسمی یا بیماری خودایمنیدر بیماری های خودایمنی مثل بیماری کرون و گراویس یا لوسمی، افزایش غیرکاربردی گلبول های سفید خون اتفاق می افتد. برخلاف موارد دیگر، این سلول ها هیچ کاری نمی نمایند، مگر افزایش بسیار شدید و هشداردهنده.

تغییرات بی شماری در دوران بارداری و بعد از آن در بدن رخ می دهد. افزایش گلبول های سفید در دوران بارداری چیزی نیست که احتیاج به نگرانی داشته باشد اما با هر علامتی از ضعف سیستم ایمنی باید به پزشک مراجعه کنید. این اتفاق معمولا با تغییر قدرت بدن مادر و رحم او همراه است. البته همچنان به علامت های بدن تان دقت داشته باشید. اگر احساس ناراحتی دارید، به پزشک مراجعه کنید و همواره تفکر مثبت تان را حفظ کنید. تنها یک مادر شاد است که می تواند یک بارداری شاد را تجربه کند.

منبع: نی نی سایت

منبع: راسخون
انتشار: 15 آبان 1400 بروزرسانی: 15 آبان 1400 گردآورنده: rapidownload.ir شناسه مطلب: 1184

به "بالا بودن گلبول سفید در بارداری نشانه چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بالا بودن گلبول سفید در بارداری نشانه چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید