هیستری چیست و چگونه زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد؟

به گزارش رپید دانلود، هیستری به حالتی اطلاق می گردد که در آن فرد بیش از اندازه احساساتی می گردد و رفتاری هیجان زده، افراطی و غیر قابل کنترل از خود نشان می دهد. البته در علم روانشناسی، این واژه اعتباری ندارد و علائم آن در اختلالات دیگر طبقه بندی شده اند.

هیستری چیست و چگونه زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد؟

خبرنگاران | سرویس روانشناسی - منظور از هیستری حالتی است که در آن فرد نشانه های فلج جزیی، توهم و عصبانیت زیاد را بروز می دهد. به طور مثال سربازی که تحت استرس و فشار ناشی از جنگ قرار می گیرد، به طور ناگهانی بینایی خود را از دست می دهد، در صورتی که هیچ نقص فیزیکی در چشمانش وجود ندارد و با بازگشت سرباز به پشت جبهه بینایی اش را باز می یابد. در دوران ویکتوریا، پزشکان بر این باور بودند که فقط زنان دچار هیستری می شوند.

فرد مبتلا به هیستری تمایل زیادی به دوری کردن از بعضی شرایط و موقعیت ها دارد. این فرد میل شدیدی به مورد حمایت و مراقبت قرار دریافت دارد و این باعث می گردد به فردی وابسته تبدیل گردد.

تاریخچه هیستری

هیستری از واژه یونانی hystera معادل uterus به معنای رحم برگرفته شده است و به نظر می رسد برای اولین بار سقراط آن را استفاده نموده است. این بیماری عصبی در گذشته در زنان تشخیص داده می شده است. نشانه های بیماری در هر شخص منحصر به فرد است، اما همیشه بر جسم و ذهن بیمار تاثیر می گذارد. بعضی از نشانه های شاخص آن، تنگی نفس، درد در شکم، انقباض و فلج عضلانی، غش کردن، اضطراب، شرمندگی زیاد و رفتار های غیر معمول هستند.

افلاطون رحم را مانند یک جاندار توصیف نموده است که در بدن زنان حرکت می نماید و با حرکت آن، این نشانه ها ظاهر می شوند. این فرضیه برای مدت ها مورد قبول همگان قرار داشت. یافته های باستان شناسی در مصر نشان داده است که بر روی یک پاپیروس متعلق به 1900 سال پیش از میلاد، به درمان هایی برای بازگرداندن رحم سرگردان به محل اصلی خود در بدن اشاره شده است.

پس از افلاطون، فیزیکدانی به نام جالینوس، که شناخت بیشتری از آناتومی بدن داشت، نظریه سرگردانی رحم در بدن را رد کرد. اگرچه دلایل پزشکی برای بروز علایم هیستری برای قرن ها نامعلوم بود.

در اواخر قرن هیجدهم میلادی، هیستری به عنوان یک اختلال روانی شناخته شد. نورولوژیست فرانسوی جین مارتین چارکات با استفاده از هیپنوتیسم زنان مبتلا به این اختلال را درمان می کرد. البته او هیستری را مختص به زنان نمی دانست و در سمینار های علمی، نشانه های هیستری در زنان و مردان را بازگو می کرد.

در سال 1985 زیگموند فروید، فیلسوف و روان شناس اتریشی، که با چارکات همکاری می کرد، ریشه این اختلال را در ضمیر ناخودآگاه افراد تشخیص داد. او باور داشت هنگامی که خاطرات فرد به قدری دردناک یا شرم آور باشند که او قادر به بیان کردن آن نباشد، آن ها به صورت نشانه های جسمی ظهور می نمایند. فروید آن را هیستری تبدیلی نامید و ادعا کرد که هیپنوتیزم و تبادل نظری صمیمانه با بیمار موجب بهبود او می گردد.

فروید بیمار جوانی به نام آنا او داشت که نشانه های هیستری را از خود نشان می داد. در جلسات درمانی، آنا متوجه شد که صحبت کردن پیرامون مشکلاتش با درمانگر باعث بهبود حالات او می گردد و آن را تبادل نظر درمانی نامیدند.

یکی از بیماران کارل گوستاو یونگ، فیلسوف عظیم سوئیسی، نیز زن جوانی به نام سابینا اسپیلرین بود که از این اختلال رنج می برد. فروید و یونگ بر روی سابینا مطالعات فراوانی انجام دادند که موجب گسترش تئوری آنان شد و موجب شد کتاب هایی در این زمینه تالیف نمایند. سابینا با انجام مطالعات و روان درمانی شخصی، توانست بهبود یابد.

بیشتر بخوانید: نظریه روانکاوی فروید چیست؟

هیستری در دنیای امروز

امروزه، علم روانشناسی اختلالات بسیاری را که در گذشته به عنوان هیستری شناخته می شد، شناسایی نموده است، مانند اختلالات تجزیه ای و اختلالات جسمانی شکل .

اختلالات تجزیه ای نوعی از اختلالات روانی هستند که موجب تفکیک و قطع ارتباط فرد با ضمیر خودآگاهش (هویت و حافظه) می گردد. این نوع اختلالات شامل گریز تجزیه ای، اختلال هویت و اختلال افسردگی است.

اختلالات جسمانی شکل نوعی از اختلالات روانی اند که شامل نشانه های جسمی بدون دلیل فیزیکی هستند. این علائم معمولا شبیه بیماری ها یا صدمات واقعی هستند. چنین اختلالاتی عبارتند از: اختلال تبدیلی، اختلال بدشکلی بدن و اختلال در خواب.

از سال 1900 به بعد واژه هیستری از دایره واژگان پزشکی خارج شد، اما همچنان در بین عموم رواج داشت. بسیاری از فعالین حقوق زن و نویسندگان در سال های 1960 و 1970 به استفاده از این واژه انتقاد داشتند.

در سال 1980 انجمن روانپزشکان امریکا، بیماری عصبی هیستریک، نوع تبدیلی را به اختلال تبدیلی تغییر نام دادند. در شماره اخیر نشریه DSM-5، علائمی که تحت عنوان بیماری هیستری قرار می دریافتد، را با عنوان اختلال علائم جسمانی (somatic symptom disorder) شناخته و طبقه بندی نموده است.

7 باور رایج درمورد هیستری در زنان

متاسفانه هنوز هم باورهای غلطی در خصوص روان زنان در بین عموم و حتی بعضی به اصطلاح کارشناسان وجود دارد که نشان می دهد، چقدر از درک درست سلامت روان زنان دور هستیم. در زیر 7 باور غلط که در خصوص هیستری زنان وجود دارد، آورده شده است.

  1. هیستری بدلیل حرکت رحم سرگردان در بدن زنان رخ می دهد.
  2. هیستری زنان به دلیل حلول ارواح حیوانات در بدن آنان رخ می دهد.
  3. افکار و تمایلات جنسی یکی از نشانه های هیستری در زنان است.
  4. هیستری در زنان با ماساژ رحم درمان می یابد.
  5. ویبراتور ها به درمان هیستری در زنان یاری می نمایند.
  6. اگر آب با فشار به منطقه رحم برخورد کند (مانند شیلنگ آب) باعث بهبود فرد می گردد.
  7. بیماری هیستری در زنان، در جوامع علمی به رسمیت شناخته شده است!

هیستری جمعی (Mass Hysteria)

هیستری جمعی به شرایطی گفته می گردد که تعداد زیادی از مردم، در یک مکان تعیین، به واسطه اتفاقی، کنترل خود را بر احساساتشان از دست می دهند. کنسرت های موسیقی، مراسم مذهبی و کمپین های سیاسی نمونه هایی از این دست هستند. در این شرایط معمولا نخستین کسی که این علایم را از خود نشان می دهد، الگویی می گردد و دیگر افراد حاضر در جمع رفتار او را تقلید می نمایند.

بیشتر بخوانید: اختلال شخصیت نمایشی یا اختلال هیستریونیک چیست؟

برگرفته از: huffingtonpost، verywellmind و glamour

منبع: setare.com
انتشار: 7 اسفند 1399 بروزرسانی: 7 اسفند 1399 گردآورنده: rapidownload.ir شناسه مطلب: 792

به "هیستری چیست و چگونه زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هیستری چیست و چگونه زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید