آیا استفاده از هوش مصنوعی انسان را کند فکر می نماید؟

به گزارش رپید دانلود، یورو نیوز: استفاده روزافزون از هوش مصنوعی، به ویژه ابزارهایی مانند چت چی پی تی ، این سؤال را مطرح نموده که آیا این فناوری ها در حال تغییر نحوه تفکر و تصمیم گیری ما هستند؟ آیا افزایش اتکا به این سیستم ها مهارت های تفکر انتقادی را کاهش می دهد؟

آیا استفاده از هوش مصنوعی انسان را کند فکر می نماید؟

تحقیقات نوی که به وسیله پژوهشگران دانشگاه کارنگی ملون و مایکروسافت اجرا شده، نشان می دهد که احتمالاً این نگرانی بی مورد نیست. اما موضوع پیچیده تر از آن است که بتوان به سادگی آن را تأیید یا رد کرد.

تفکر انتقادی چیست و چرا اهمیت دارد؟

تفکر انتقادی به توانایی ارزیابی، تحلیل و استدلال منطقی گفته می گردد که بر پایه دقت، وضوح، انسجام و بی طرفی است. عواملی مانند باورها، سوگیری های شناختی و الگوهای ذهنی ناقص می توانند بر کیفیت تفکر ما تأثیر بگذارند.

یکی از مدل های سنتی تفکر، نظریه ای است که بنیامین بلوم، روانشناس آموزشی در سال 1956 ارائه داد. بر اساس این مدل، فرآیند تفکر شامل یادآوری اطلاعات، درک، کاربرد، تحلیل، ترکیب و ارزیابی است. با این حال، بعضی منتقدان این نظریه را به چالش کشیده اند و آن را چندان دقیق نمی دانند.

آیا اعتماد بیش از حد به هوش مصنوعی، تفکر انتقادی را کاهش می دهد؟

پژوهش هایی که اخیراً منتشر شده اند، ارتباطی بین استفاده مداوم از ابزارهای هوش مصنوعی و کاهش توانایی تفکر انتقادی نشان می دهند. مطالعه نو نیز این موضوع را آنالیز نموده است.

محققان در این پژوهش 319 متخصص در حوزه های مختلف از جمله پزشکی، آموزش و مهندسی را مورد آنالیز قرار دادند. یافته های این تحقیق نشان داد افرادی که بیشتر به هوش مصنوعی اعتماد دارند، کمتر از تفکر انتقادی استفاده می نمایند. بعلاوه کسانی که اعتماد بیشتری به توانایی های شخصی خود دارند، تفکر انتقادی بیشتری به کار می گیرند.

بعلاوه تعیین شد که کاربران هنگام استفاده اولیه از هوش مصنوعی، کمتر به تفکر انتقادی متکی هستند، اما در مرحله آنالیز و اصلاح خروجی های سیستم، تفکر انتقادی بیشتری نشان می دهند.

در محیط های کاری حساس، مانند حوزه سلامت و مهندسی، احتیاج به ارائه نتایج دقیق و ترس از پیامدهای خطا، باعث می گردد که کاربران خروجی های هوش مصنوعی را با دقت بیشتری آنالیز نمایند. اما به طور کلی، بیشتر شرکت نمایندگان معتقد بودند که مزایای بهره وری ناشی از استفاده از هوش مصنوعی، ارزش صرف وقت برای آنالیز نتایج را دارد.

تفکر انتقادی نباید صرفاً در مرحله آنالیز نتایج انجام گردد، بلکه ضروری است از ابتدا و در تمام مراحل استفاده از هوش مصنوعی به کار گرفته گردد، از جمله هنگام فرموله کردن پرسش ها، تحلیل فرضیات و ارزیابی دقت و بی طرفی داده های تولیدشده.

آیا می توان از هوش مصنوعی برای تقویت تفکر انتقادی استفاده کرد؟

اگر از هوش مصنوعی به شیوه ای سنجیده و آگاهانه استفاده گردد، ممکن است بتواند به تقویت مهارت های تفکر انتقادی یاری کند، درست مانند ابزارهای آموزشی گذشته که فرآیند یادگیری را تسهیل کردند.

اما اگر به هوش مصنوعی اجازه دهیم بدون تحلیل و آنالیز، جایگزین تفکر ما گردد، در نهایت نه تنها بهره وری ما افزایش نمی یابد، بلکه توانایی تحلیل و تصمیم گیری مستقل نیز کاهش پیدا خواهد نمود.

منبع: انتخاب
انتشار: 28 بهمن 1403 بروزرسانی: 28 بهمن 1403 گردآورنده: rapidownload.ir شناسه مطلب: 1740

به "آیا استفاده از هوش مصنوعی انسان را کند فکر می نماید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا استفاده از هوش مصنوعی انسان را کند فکر می نماید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید