وقت سفارت امریکا دانشجویی
به گزارش رپید دانلود، اخذ وقت سفارت آمریکا برای ویزای دانشجویی
انتخاب برترین سفارت برای اخذ ویزای دانشجویی آمریکا و گرفتن وقت سفارت امریکا دانشجویی کار آسانی نیست. هر سفارتی شرایط ویژه خود را برای آنالیز مدارک دانشجویان و مصاحبه با آنان دارد و همین موضوع باعث گیج شدن بعضی متقاضیان می گردد. بعضی سفارت ها با شرایط کلی دانشجویان ایرانی آشناتر هستند و به همین علت سختگیری کمتری به موارد حساس مثل رشته های تحصیلی خاص، داشتن اقوام درجه یک در استان یا شهر مدنظر و نداشتن فاند تحصیلی نشان می دهند.
به طورکلی دانشجویان ایرانی می توانند از سفارت آمریکا در هر کشوری درخواست ویزا نمایند، بااین حال سه کشور ترکیه، ارمنستان و امارات سابقۀ بهتری در اعطای ویزا به دانشجویان ایرانی دارند. این سه کشور بعلاوه به دلیل زیاد بودن مراجعه ایرانیان، مأمورانی برای انجام مصاحبه به زبان فارسی رادارند که می تواند برای متقاضیان ایرانی بسیار راهگشا باشد.
برای اخذ ویزای تحصیلی آمریکا ابتدا باید از دانشگاه های مورد تائید در فهرست بخش (of Homeland Security DHS) پذیرش گرفت. دانشجو با دریافت پذیرش تحصیلی از یکی از دانشگاه های آمریکا یک مهلت مشخص برای قبول پذیرش و پرداخت مبلغ مشخص شده به عنوان پیش پرداخت شهریه دانشگاه دارد. دانشگاه پس از دریافت فرم قبول پذیرش Acceptance of offer دانشجو و پیش پرداخت شهریه فرم I20 را صادر می نماید.
یکی از بزرگ ترین مسائلی که درباره دریافت فرم I-20 وجود دارد این است که بیشتر دانشگاه های آمریکا این فرم را به ایران نمی فرستند و در صورت ارسال نیز به این دلیل که بسته های پستی کد رهگیریTracking Number ندارند؛ ممکن است فرم به دست شما نرسد بنابراین بهتر است برای دریافت این فرم آدرس یکی از اقوامتان در خارج از کشور را بدهید و یا می توانید کارهای مربوط به دریافت این فرم را به آژانس خبرنگاران بسپارید.
پس از دریافت پذیرش از یک دانشگاه یا موسسهٔ زبان در آمریکا و دریافت فرم i20 (فرم تأیید پذیرش که از سوی دانشگاه جهت ارائه در روز مصاحبه ارسال می شود)، جهت سفر به ایالات متحده و شروع تحصیل خود، احتیاج به ویزای دانشجویی F1 خواهید داشت.
انواع ویزای دانشجویی
ویزاهای دانشجویی در دو نوع F و J و M صادر می شود.
نوع F
اولین گام برای دریافت این ویزا، اخذ پذیرش از دانشگاه مقصد است. توجه داشته باشید که تکمیل فرم DS-160 (فرم تقاضای ویزای غیر مهاجرتی)، پرداخت SEVIS Fee (هزینه ویزای دانشجویی) و پرداخت هزینه مشخص وقت سفارت آمریکا (MRV Fee) ازجمله اقداماتی است که باید تا پیش از رسیدن به روز مصاحبه انجام دهید.
نوع j
نوعی دیگر از ویزای آمریکا، ویزای نوع j است که مخصوص فرصت مطالعاتی است. این نوع ویزا که به ویزای فرصت مطالعاتی مشهور است، برای متقاضیانی است که می خواهند برای پروژه های تحقیقاتی و یا تدریس در دانشگاه های ایالات متحده، وارد آمریکا شوند. این متقاضیان باید از ویزای نوع j استفاده نمایند. برای فرصت مطالعاتی پس از اینکه با دانشگاه موردنظر در ایالات متحده آمریکا هماهنگ کردید؛باید فرم DS-2019 را تکمیل کنید و سپس برای گرفتن وقت سفارت امریکا اقدام نمایید.مدت اعتبار این ویزا، 2 سال بوده و پس از اتمام این زمان باید خاک آمریکا را ترک نمایید. در صورت به همراه داشتن همسر و فرزند زیر 21 سال، می توانید برای آن ها ویزای نوع J2 درخواست کنید.
معمولاً وقت سفارت آمریکا پر است. حتی اگر بیشتر برنامه های ویزای ایالات متحده طی 2-3 روز کاری پردازش شوند، پردازش ویزای شما، ممکن است 12 هفته طول بکشد. شما باید 3 ماه قبل از برنامه سفر خود وقت سفارت آمریکا را بگیرید. علاوه بر این، دریافت وقت های سفارت نیز سخت است؛ بنابراین باید برنامه ریزی کنید تا از چند ماه قبل، وقت سفارت امریکا دانشجویی خود را دریافت نمایید.
نوع M
ویزای نوع M بسیار شبیه به ویزای F است با این تفاوت که متقاضی تحصیل در بعضی از رشته های فنی و حرفه ای قادر به دریافت ویزای M خواهد بود. ویزای تحصیلی نوع M نوعی ویزای کوتاه مدت است و با دارا بودن این ویزا فرد اجازه کار در آمریکا را ندارد. این ویزای مختص رشته های فنی حرفه ای است و دور آموزشی خاصی دارد. فردی که دارای ویزای نوع M است می تواند همسر و فرزند زیر 20 سال خود را همراه ببرد.
هزینه وقت سفارت امریکا دانشجویی
برای وقت سفارت امریکا دانشجویی متقاضیان علاوه بر هزینه اپلیکیشن فرم باید مبلغ I-20 را نیز به وسیله سویس فی را پرداخت نمایند. پرداخت هزینه سویس فی برای ویزای دانشجویی یا همان ویزای F1؛ 200 دلار و برای فرصت مطالعاتی یا ویزای J1 نیز 180 دلار است. این سیستم مربوط به چک امینتی به وسیله home land security است.
بیشتر افراد برای راحتی کار خود جهت گرفتن وقت سفارت امریکا دانشجویی تمام واریزی ها را به افراد و آژانس های متخصص می سپارند که در این صورت هزینه آن ها مقداری افزایش خواهد داشت اما دردسرهای مرتبط با پرداخت را نخواهند داشت. شما می توانید برای اطلاع دقیق از قیمت ها با همکاران ما در خبرنگاران تماس حاصل نمایید.
مصاحبه سفارت و مدارک مورد احتیاج
بعد از گرفتن وقت سفارت امریکا دانشجویی ، سفارت موردنظر یک روز را برای مصاحبه به متقاضیان می دهند. در روز مصاحبه باید نکاتی را رعایت کنید. در ابتدا شما می بایست مدارک زیر را در روز مصاحبه سفارت به همراه داشته باشید:
- گذرنامه (Passport)
- فرم I-20 برای ویزای F
- پرینت تائیدیه فرم DS-160 برای هر دو ویزای F و J و فرم DS-2019 برای ویزای J
- پرینت تائیدیه پرداخت SEVIS Fee
- پرینت ایمیل مشخص وقت سفارت
- همراه داشتن Bank Statement (صورتحساب بانکی یا همان گواهی تمکن مالی) که در صورت نداشتن بورسیه (فاند) می بایست ارائه شود
- نمرات GRE/ TOEFL & IELTS
- یک قطعه عکس رنگی سایز 5*5
- ترجمه دانشنامه و ریزنمرات دانشگاهی (همراه با اصل آن ها)
- رزومه یا CV
- اصل شناسنامه و کارت ملی و ترجمه آن ها
- رسید پرداخت هزینه مشخص وقت مصاحبه
- نامه پیشنهاد کاری (Job Offer Letter)
در زمان مصاحبه و بعد از گرفتن وقت سفارت امریکا دانشجویی باید بتوانید دلایل خود را برای انتخاب دانشگاه به خوبی بیان نمایید تا شرایط دریافت ویزای F1 برای شما فراهم شود. در طول مصاحبه کاملاً اعتمادبه نفس داشته باشید تا بر استرس خود غلبه نموده و بتوانید به تمامی سؤالات پاسخ دهید. داشتن اعتمادبه نفس به افسر مصاحبه نماینده نشان می دهد که شما قادر خواهید بود در صورت بروز مسائل، آن ها را به خوبی حل نمایید.
تمکن مالی ویزای دانشجویی آمریکا
یکی از مدارکی که فرد متقاضی باید ارائه دهد دارا بودن تمکن مالی و گردش حساب است. با ارائه تمکن مالی مناسب شما اعلام می کنید که توانایی پرداخت هزینه های زندگی در طول مدت تحصیل در آمریکا را دارید. به این منظور باید اسنادی مانند:
- اسناد ملکی
- فیش های حقوقی
- صورت حساب بانکی 6 ماه اخیر
- نامه اشتغال به کار و سابقه بیمه
- نامه دریافت بورسیه ار دانشگاه
- اگر صاحب شغل هستید اسناد مربوط به ثبت شرکت یا جواز کسب
- و هر سند و مدرکی که نشاندهنده استطاعت مالی شما باشد.
البته نسبت به دانشگاه و ایالتی که قصد تحصیل در آن را دارید ممکن است اندازه تمکن مالی متفاوت باشد.
صدور ویزا
بین یک تا دو هفته یعد از مصاحبه سفارت به وسیله ایمیل تصمیم خود را در خصوص ویزا به شما اطلاع می دهد و در صورت موافقت با ویزا باید گذرنامه خود را برای عکس دار کردن به سفارت ارسال نموده و ویزای خود را دریافت کنید. در تمامی این مراحل همکاران ما در کنار شما هستند تا پیکاپ ویزا برای شما را بدون مشکل انجام دهند.
چنانچه در مصاحبه رد شوید توجه کنید که درمجموع مبنای ریجکت ویزا ، بندهایی است که افسر پرونده بر مبنای آن، شخص را فاقد صلاحیت برای دریافت ویزا تشخیص می دهد؛ بنابراین در نظر داشته باشید چنانچه تقاضای ویزای شما رد (Reject) شد، باید دلیل رد شدن آن را بیابید.
به طورمعمول در ایمیلی که از طرف سفارت امریکا برای شما ارسال می شود، دلیل ری جکت شدن قید می شود، برای مثال مواردی مانند نداشتن برنامه برای بازگشت به وطن بعد از فارغ التحصیلی یا دروغ گفتن طی مصاحبه ممکن است دلیل ری جکت (Reject) شما باشد. اغلب با اصلاح مواردی که به عنوان دلیل ری جکت شما، عنوان شده است، این فرصت رادارید که مجدداً برای وقت سفارت امریکا دانشجویی اقدام کنید و در مصاحبه سفارت آمریکا شرکت و تأیید افسر پرونده را برای گرفتن ویزا، دریافت کنید.
مدت زمان صدور ویزای دانشجویی آمریکا
به طور معمول مدت زمان صدور ویزای دانشجویی آمریکا از 3 ماه تا 8 ماه متغیر است اما بسته به شرایطی می تواند این زمان کمتر یا بیشتر شود.
اگر می خواهید پاسخ ویزای دانشجویی شما خیلی زمان نبرد بهتر است پس از پذیرش و دریافت دعوتنامه سریعا برای اخذ ویزا اقدام نمایید.
پرونده و مدارک خود را بدون نقصی تحویل دهید، زیرا در صورت تکمیل نبودن به دلیل نقص، فرایند دریافت ویزای شما زمانبر خواهد شد.
خبرنگاران با استفاده از سابقه چندین ساله و داشتن تجربه بسیار در زمینه مهاجرت و وقت سفارت امریکا دانشجویی می تواند به راحتی برای شما اقدام نماید.
منبع: قصران گشت