طرز تهیه پلو اسفندی مجلسی به روش اصیل شیرازی در 10 مرحله
به گزارش رپید دانلود، پلو اسفندی یکی از غذاهای محلی استان فارس به ویژه شهر شیراز و آباده است. برای درست کردن پلو اسفندی از هفت نوع غلات و حبوبات استفاده می گردد. خواص پلو اسفندی با وجود گوشت گوسفند در کنار غلات و حبوبات مختلف تکمیل می گردد. در این مقاله از در ما طرز تهیه پلو اسفندی شیرازی و نکات مهم طبخ این غذا را آموزش خواهیم داد؛ ضمن آنکه به فوت و فن های خوشمزه تر شدن در دستور پخت پلو اسفندی خواهیم پرداخت.
مواد لازم برای تهیه پلو اسفندی شیرازی خوشمزه و لذیذ
مواد اولیه | اندازه مورد احتیاج |
گوشت گوسفند با استخوان | 400 گرم |
پیاز (برای پیاز داغ) | 2 عدد میانه |
برنج | 3 لیوان فرانسوی دسته دار |
لوبیا سفید | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
نخود آبگوشتی | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
ماش | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
جو پوست کنده | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
گندم پوست کنده | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
عدس | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
ادویه پلویی جنوب و پودر میخک | به اندازه دلخواه |
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه | به اندازه لازم |
روغن مایع سرخ کردنی | به اندازه کافی |
روغن حیوانی | 1 قاشق غذاخوری |
مدت زمان لازم برای خیس خوردن حبوبات: یک شب
مدت زمان لازم برای خیس خوردن برنج تازه: 1 تا 2 ساعت
مدت زمان لازم برای آماده سازی و پخت پلو اسفندی: 3 ساعت
مراحل طرز تهیه پلو اسفندی مجلسی به روش شیرازی
پلو اسفندی غذای محلی شهر شیراز است که دستور پخت ساده ای دارد و در مدت زمان کوتاهی تهیه می گردد. این غذای محلی در شیراز یک غذای مجلسی به شمار میرود که می توانید از آن برای پذیرایی در مجالس و مهمانی ها بهره ببرید.
مرحله اول: حبوبات و غلات را پاک کنید و بخیسانید
حبوبات و غلات مورد احتیاج برای طبخ پلو اسفندی شامل عدس، جو، گندم، لوبیا سفید، نخود و ماش را به خوبی پاک کنید تا هیچ گونه سنگریزه ای نداشته باشند. سپس تمام حبوبات و غلات به جز عدس را از شب قبل در آب بخیسانید و هر چند ساعت یک بار آب آن را عوض کنید.
خیس خوردن حبوبات باعث می گردد در فرآیند تهیه غذا زودتر پخته شوند و بافت نرمی پیدا نمایند. ضمن آنکه خیساندن حبوبات تا حد زیادی نفخ موجود در آنها را می گیرد.
برای خرید انواع حبوبات و غلات شامل عدس، جو، گندم، لوبیا سفید، نخود و ماش می توانید به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله دوم: برنج را آماده کنید
برنج را نیز به دقت پاک کنید. پس از اطمینان از تمیز شدن برنج، آن را همراه با اندازهی آب و نمک در ظرفی مناسب بریزید و به مدت 1 الی 2 ساعت بخیسانید.
برای خرید برنج و نمک می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله سوم: حبوبات را بپزید
حبوباتی را که از شب قبل خیس خورده اند آبکش کنید و در قابلمه ای مناسب بریزید. قابلمه را روی حرارت میانه قرار دهید و اجازه دهید حبوبات به مدت یک ساعت و نیم بپزند. عدس برای پخته شدن به نیم ساعت تا چهل دقیقه زمان احتیاج دارد. نیم ساعت تا چهل دقیقه پایانی پخت حبوبات، عدس را به قابلمه روی گاز اضافه کنید.
مرحله چهارم: پیاز و گوشت را تفت دهید
یکی از پیازها را به صورت نگینی ریز خورد کنید و به همراه کمی روغن در قابلمه ای مناسب روی گاز آن را تفت دهید. پیاز را تا جایی تفت دهید که سبک و شیشه ای گردد. سپس گوشت را به پیاز داغ اضافه کنید. به گوشت زردچوبه و فلفل سیاه بزنید و با پیاز داغ تفت بدهید. گوشت را تا جایی تفت بدهید که تغییر رنگ بدهد.
برای خرید گوشت گوسفند، پیاز داغ منجمد، زردچوبه و فلفل سیاه به صورت حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله پنجم: زمان بدهید تا گوشت پلو اسفندی بپزد
بعد از آنکه گوشت به خوبی به همراه زردچوبه، فلفل و پیاز تفت خورد، شش لیوان آب جوش به آن اضافه کنید و زمان بدهید تا با حرارت ملایم به خوبی بپزد.
مرحله ششم: گوشت پخته شده را از آب گوشت جدا کنید
بعد از حدود 2 و نیم ساعت زمانی که به مقدار 2 لیوان آب در قابلمه به جای مانده باشد گوشت پخته شده است. به قابلمه که هنوز روی حرارت است زردچوبه، ادویه پلویی جنوب و پودر میخک اضافه کنید. 10 دقیقه دیگر صبر کنید و سپس گوشت را از قابلمه بیرون بیاورید، کنار بگذارید و آبِ گوشت را نگه دارید.
مرحله هفتم: برنج را با آب گوشت بپزید
برنج را که از قبل خیسانده اید به آب گوشت اضافه کنید و آن را به صورت دمی و به شکل کته بپزید.
مرحله هشتم: حبوبات را به برنج اضافه کنید
بعد از آنکه آب برنج کاملا کشیده شد، حبوباتی را که از قبل پخته شدند به قابلمه برنج اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید.
مرحله نهم: گوشت پخته شده را به ترکیب برنج و حبوبات اضافه کنید
برنج را باز کنید و گوشت را در وسط آن قرار دهید. درب قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید و اجازه دهید برنج به مدت 45 دقیقه کاملا دم بکشد.
مرحله دهم: برای تزیین پلو اسفندی پیاز داغ درست کنید
یک عدد پیاز به جای مانده را به صورت خلالی خورد کنید و با کمی روغن تفت دهید تا طلایی گردد. از این پیاز داغ برای تزیین و سرو پلو اسفندی استفاده می گردد.
مرحله آخر: پلو اسفندی را سرو کنید
بعد از 45 دقیقه و زمانی که برنج دم کشید پلو اسفندی آماده است. 1 قاشق غذاخوری روغن حیوانی را داغ کنید و روی پلو بریزید. سپس پلو را در ظرفی مناسب ریخته و به همراه پیاز داغ آن را سرو کنید.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم در طرز تهیه پلو اسفندی شیرازی
- می توانید از لوبیا چیتی و یا لوبیا قرمز به جای لوبیا سفید در ترکیب پلو اسفندی شیرازی بهره ببرید.
- برای آنکه به ترکیب پلو اسفندی مجلسی برسید می توانید با زعفران و خلال پسته آن را سرو کنید. برای خرید لوبیا چیتی، زعفران و خلال پسته می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
- به علت حجم غلات و حبوبات به کار رفته در طرز تهیه پلو اسفندی بهتر است آن را برای وعده نهار سرو کنید.
- بنا به سلیقه می توانید بعد از دم کشیدن برنج یک قاشق روغن کرمانشاهی (طرز تهیه روغن حیوانی) به آن اضافه کنید.
- عدس احتیاجی به خیساندن ندارد، فقط کافی است در هنگام استفاده آن را چند بار بشویید.
فوت و فن های خوشمزه شدن پلو اسفندی شیرازی لذیذ و مجلسی
آیا می توان بعضی از حبوبات را از دستور پخت پلو اسفندی حذف کرد؟
در صورت حساسیت و یا عدم تمایل به مصرف بعضی از حبوبات می توانید آن را از طرز تهیه پلو اسفندی حذف کنید یا با حبوبات دیگری جایگزین کنید.
چرا پلو اسفندی شفته می گردد؟
اگر اندازه آب گوشت به جای مانده زیاد باشد برنج شما شفته می گردد. در مرحله اضافه کردن برنج به آب گوشت حتما اندازه آب را با اندازه برنج بسنجید تا برنج پخته شده شفته نگردد.
ادویه پلویی جنوب از چه موادی تشکیل شده است؟
ادویه پلویی جنوب شامل پودر گل سرخ و پودر زیره سبز از هر کدام 2 قاشق چای خوری، پودر دارچین و پودر زنجبیل از هر کدام 1 قاشق چای خوری، پودر جوزهندی و پودر هل از هر کدام نصف قاشق چای خوری است.
آیا می توان از گوشت مرغ یا بوقلمون در تهیه پلو اسفندی استفاده کرد؟
بله. در صورت تمایل می توانید از مرغ یا بوقلمون در طرز تهیه پلو اسفندی بهره ببرید. پختن مرغ و بوقلمون نسبت به گوشت قرمز زمان کمتری می برد. برای خرید و می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
محصولات مرتبط
بادام زمینی سرکه 35 گرم مزمز
11,500 تومان 15,000 تومان 23% تخفیف
بادام زمینی نمکی 35 گرم مزمز
14,100 تومان 15,000 تومان 6% تخفیف
چاشنی خورشت قیمه 40گرمی هاتی کارا
11,750 تومان 11,900 تومان 1% تخفیف
فلفل قرمز سلفونی 75 گرمی گلستان
33,500 تومان 33,900 تومان 1% تخفیف
زردچوبه 400 گرمی فامیلا
103,900 تومان 129,900 تومان 20% تخفیف
زعفران سرگل ممتاز کریستالی چهار گرمی فامیلا
236,900 تومان 239,500 تومان 1% تخفیف
پودر فلفل سیاه 150 گرمی فامیلا
115,900 تومان 117,900 تومان 2% تخفیف
برنج طارم 1 کیلویی گلستان
130,900 تومان 149,990 تومان 13% تخفیف
برنج هندی 1121 ویلیام 10 کیلویی
389,400 تومان
روغن نیمه جامد 5 کیلویی فامیلا
292,500 تومان 321,500 تومان 9% تخفیف
روغن کره حیوانی قوطی 700 گرمی بیستون
314,900 تومان 318,000 تومان 1% تخفیف
روغن ذرت 810گ اویلا
127,900 تومان 135,000 تومان 5% تخفیف
روغن مایع سرخ کردنی کم جذب 2250 گرمی بهار
149,150 تومان 157,000 تومان 5% تخفیف
لوبیا قرمز 900 گرم مث چی
109,000 تومان 109,900 تومان 1% تخفیف
عدس 900 گرمی سبزدانه
135,920 تومان 169,900 تومان 20% تخفیف
لوبیا چیتی 900 گرم مث چی
135,000 تومان 135,900 تومان 1% تخفیف
لوبیا سفید بسته سلفونی 900 گرمی آذوقه
176,900 تومان 196,900 تومان 10% تخفیف
ماش بسته سلفونی 900 گرمی آذوقه
108,900 تومان 114,900 تومان 5% تخفیف
نخود پاک شده 900گرمی پرومیل
76,700 تومان 108,700 تومان 29% تخفیف
ذرت خشک شده بسته سلفونی 400 گرمی آذوقه
44,900 تومان 49,900 تومان 10% تخفیف
OAB جو دوسر پرک صبحانه 200 گرمی
66,300 تومان 67,000 تومان 1% تخفیف
جو پوست کنده بسته سلفونی 900 گرمی آذوقه
40,300 تومان 44,900 تومان 10% تخفیف
بلغور گندم بسته سلفونی 800 گرمی آذوقه
31,300 تومان 34,900 تومان 10% تخفیف
گندم پوست کنده بسته سلفونی 900 گرمی آذوقه
31,300 تومان 34,900 تومان 10% تخفیف
بازو ساده بوقلمون 900 گرمی مهیا پروتیین
84,375 تومان 112,500 تومان 25% تخفیف
فیله بوقلمون900 گرمی مهیا پروتیین
270,000 تومان
فیله سینه 900 گرم ترال گوشت اردبیل
174,600 تومان
سیب زمینی خلالی 10*10 750 گرم کیمبال
72,900 تومان 77,000 تومان 5% تخفیف
ذرت دان 400 گرمی نوبر سبز
79,900 تومان 88,700 تومان 10% تخفیف
پیاز سرخ شده 150 گرمی نوبر سبز
122,900 تومان 137,700 تومان 11% تخفیف
منبع: افق کوروش