سودجویان دنبال کسب سود از محل رمز ارزها!
به گزارش رپید دانلود، یک کارشناس حوزه کار استخراج رمز ارزها را دانش و تکنولوژی جدیدی دانست که در اقتصاد جهان شکل گرفته و گفت: عدم اطلاع رسانی و آموزش در زمینه استخراج رمز ارزها باعث شده تا شبکه های زیرزمینی و پنهانی برای استفاده از انرژی در کشور شکل بگیرند و به کارخانه ها و شهرکهای صنعتی آسیب برسانند و سودجویان دنبال کسب سودهای پنهان از محل استخراج رمز ارز باشند.
حمید حاج اسماعیلی در گفت وگو با خبرنگاران درباره رواج استخراج رمزارز در کشور و علت ورود بعضی کارخانه ها به این جریان اظهار کرد: یکی از مسائلی که تحریم ها در کشور ایجاد نموده شکل گیری کار های غیر رسمی در بخش های مختلف بازار و اقتصاد است که باعث ایجاد فساد و ناهنجاری در کشور می گردد. وقتی انجام فعالیتهای رسمی در کشور با محدودیت روبرو می گردد، متاسفانه شرایط مستعدی برای انجام کارهای پنهانی، غیررسمی و سیاه در اقتصاد به وجود می آید که دلالی و واسطه گردی از نمونه های شاخص آن است.
وی ادامه داد: هنگامی که نمی توانیم شرایط را برای فعالیت های فراوریی در کشور فراهم کنیم قطعاً هزینه تمام شده باعث می گردد که فراورینمایندگان و کسانی که علاقمند به کسب و کار در کشور هستند به سمت کارهایی بفرایند که سود بیشتر و هزینه کمتری دارد و احتیاجمند پاسخگویی به مراجع رسمی در کشور نیست.
این کارشناس حوزه کار استخراج رمز ارزها را دانش و تکنولوژی جدیدی دانست که در اقتصاد جهان شکل گرفته و اضافه نمود: رمز ارزها باعث شده که دیگر با پول فیزیکی در جهان ارتباط نداشته باشیم و جایگزین ارز هایی شده که سالهای سال در کشورهای مختلف از جمله ایران درگیر آن هستیم.
حاج اسماعیلی درباره مسائلی که به علت استخراج رمز ارز در کشور ایجاد شده اعلام کرد: آنچه در کشور ما در ارتباط با رمز ارزها رخ داده عدم شفافیت و ابهاماتی است که در مورد مساله رمزارزها وجود دارد. اولا بانک مرکزی و وزارت امور اقتصاد و دارایی به میزان کافی به مردم در مورد رمز ارزها اطلاع رسانی نکردند و این مسئله باعث شده تا افراد سودجو که دنبال کسب سودهای پنهانی در اقتصاد کشور هستند به سمت این کارها سوق پیدا نمایند و متاسفانه از امکانات و وسایل و ابزار کشور به طور غیر قانونی در جهت کسب منافع شخصی و گروهی استفاده نمایند.
وی ادامه داد: قبل از رواج استخراج رمزارز در کشور، بانک مرکزی به جای آنکه موضوع رمزارزها را برای مردم و کسانی که علاقمند به فعالیت در این زمینه هستند تشریح کند، این کار را با ممنوعیت روبرو کرد که باعث شد یک شبکه زیرزمینی و پنهانی برای استفاده از انرژی در کشور شکل بگیرد و امروز کشور، کارخانه ها و شهرکهای صنعتی را با مسائل اساسی روبرو کند در حالی که لازم بود به موقع به این قضیه ورود کنیم و ضمن نظارت کافی بر درآمدهای ارزی کشور، آموزش صحیحی در این خصوص داده گردد.
این کارشناس حوزه کار نبود یک شبکه شفاف، قانونی و نظام مند برای استخراج رمز ارزها در کشور را از جمله ضعف های جدی برشمرد و درباره فرایند استخراج رمز ارز در کشور های دیگر اظهار کرد:در کشورهای پیشرفته که خود مبدع استخراج رمز ارز هستند این مسئله به شکل قانونی و منطقی است چون بازار کار رسمی دارند ولی در کشورهایی مثل چین که رقابت جدی را با آمریکا درباره جایگزینی دلار دارند و کوشش می نمایند اقتصادشان را پا به پای آمریکا و جلوتر از آن پیش ببرند بعضاً کارهای غیر رسمی در آن کشورها هم برای استخراج رمز ارزها وجود دارد.
به گفته وی استخراج رمز ارزها یک پدیده نوین در اقتصاد جهان به تعداد می رود و مثل شبکه الکترونیکی است که طی یکی دو دهه گذشته در ایران در بخش سیستم بانکی شکل گرفته و پولها به صورت فیزیکی از نظام دادوستد حذف شده است.
حاج اسماعیلی با اشاره به پیامدهای استخراج رمز ارز در کشور اظهار کرد:در کشور ما به علت آنکه یک بانک اطلاعاتی جامع وجود ندارد و دولتها عمدتا تصدی امور مالی را برعهده گرفته اند و مشارکت مردم در اقتصاد محدود نگه داشته شده زمینه های بروز فساد در بخش های مالی کشور وجود داشته است در حالی که اگر بستر انجام این کار را به وسیله قانون فراهم می کردیم استخراج رمزارز با سوء استفاده از امکانات کشور صورت نمی گرفت و امروز مسائلی را که در حوزه برق برای کشور به وجود آمده شاهد نبودیم.
به گفته این کارشناس حوزه کار در حال حاضر بعضی گروههای خاص و نهادها و سازمان ها که احتیاجمند درآمدهای خاص خارج از چهارچوب سیستم بانک مرکزی هستند به استخراج رمزارز مشغولند تا بتوانند مبادلات کاری خود را انجام دهند و نمی توان با آنها برخورد کرد.
حاج اسماعیلی با اشاره به نزدیکی به فصل تابستان اظهار کرد: امروز برای انجام فعالیت های کسب و کار احتیاج به انرژی داریم و به علت بی آبی و بعضی محدودیت ها با افت فشار برق روبرو هستیم، این امر باعث شده خیلی از کارخانه ها در ساعاتی که باید کار فراوریی انجام بدهند برقشان قطع گردد و تحت تأثیر آن دچار فرسودگی شده از چرخه فراوری خارج شوند و با خطر از بین رفتن اشتغال روبه رو شویم.
منبع: خبرگزاری ایسنا