تشدید کوشش های آمریکا برای ممانعت از پیشرفت کریدور مالی مشترک چین و پاکستان
به گزارش رپید دانلود، طی دو سال اخیر و از زمان جدی تر شدن مراحل اجرایی کریدور مالی چین و پاکستان موسوم به سی پیک آمریکا نیز کوشش مرموزی را برای ضربه زدن به این پروژه مالی شروع نموده است.
به گزارش دفتر منطقه ای خبرنگاران به نقل از سایت تحلیلی پیپل سرویو، کریدور مالی چینی و پاکستان که رسانه های دو کشور آن را سی پیک می نامند می تواند افق های همکاری میان دو پکن و اسلام آباد را روشن تر کند.
این کریدور مالی احتیاج چین به صنایع غذایی، مواد پترو شیمی، سوخت و... را تامین می نماید و پاکستان نیز علاوه بر ایجاد اشتغال برای اتباع خود می تواند به بهبود زیر ساخت های جاده ای و حتی تامین انرژی مورد احتیاج و تعمیق همکاری های استراتژیک با چین دلخوش کند.
با این حال آمریکا که چین را رقیبی جدی برای خود در حوزه اقتصاد می بیند از ابتدا کوشش نموده است به روش ها و بهانه های گوناگون مانع پیشرفت این کریدور مالی گردد.
اخیرا آلیس ولز معاون وزیر خارجه آمریکا در امور آسیای جنوبی و میانه با متهم کردن چین و پاکستان به استفاده از گروه هایی که در لیست سیاه بین المللی قرار دارند خواهان شفاف شدن کامل موضوع و شرکت های طرف قرار داد شد.
وی پیش از این نیز کوشش نموده بود با غیر شفاف خواندن قراردادهای این کریدور مالی، سی پیک را علیه منافع مردم پاکستان جلوه دهد.
اگرچه سران پکن و اسلام آباد اتهام زنی آمریکا را رد کردند ولی به نظر می رسد آمریکا کوشش می نماید به هر روش ممکن مانع پیشرفت پروژه ای گردد که از لحاظ مالی می تواند چین را قوی تر کند.
پکن در واکنش به اظهار ولز اظهار داشت: بیانات بی اساس معاون وزیر خارجه آمریکا دقیقا تشویش افکار مسئولین این کشور را نسبت به پیشرفت مالی چین و پاکستان نشان می دهد.
سی پیک می تواند اقتصاد هند و حتی موقعیت استراتژیک این کشور را با چالش روبرو کند زیرا دو کشور چین و پاکستان همسایه های مهمی برای هند تلقی می شوند که علی رغم داشتن روابط خوب با هم هرگز طی این سال ها ارتباط خوبی با دهلی نو نداشته اند.
از این رو تحلیل گران منطقه جنوب آسیا سی پیک را میدان رقابت جدید ائتلاف چین و پاکستان مقابل اتحاد هند و آمریکا می دانند که می تواند به آوردگاهی جدی مبدل گردد.
نزدیک شدن آمریکا به هند می تواند به دور شدن کامل واشنگتن از اسلام آباد منجر گردد که در شرایط کنونی و پیش از صلح پایدار در افغانستان این به سود سران کاخ سفید نخواهد بود.
در هر حال سی پیک را می توان مهم ترین انگیزه چین و پاکستان برای تعمیق روابط با هم دانست زیرا باعث تامین بسیاری از احتیاجهای دولت های دو کشور می گردد.
نکته جالب این است که چین کوشش دارد این پروژه را به دیگر کشورها نیز بکشاند و به عبارتی دیگر پروژه کلان یک کمربندی یک جاده را کلید بزند که ورود و صدور هر کالایی را برای پکن آسان می نماید.
.
منبع: خبرگزاری تسنیم