پنج نوع چای که سیستم ایمنی بدن را بالا می برد
به گزارش رپید دانلود، گروه خبرنگاران زندگی - مفهوم چای به عنوان دارو چیز جدیدی نیست. چینی ها قرن هاست که از این روش برای کاهش بیماری ها و بهبود سیستم ایمنی استفاده می نمایند. علیرغم استفاده گسترده از چای برای تقویت سیستم ایمنی بدن، شواهد علمی کمی وجود دارد که ثابت کند چای این نوع فواید را دارد. در ادامه بخوانید تا متوجه شوید که چگونه چای می تواند - یا نمی تواند - به تقویت سیستم ایمنی بدن شما یاری کند.
چگونه چای به تقویت سلامت سیستم ایمنی بدن یاری می نماید
بخش عمده ای از مزایای ایمنی و سلامت کلی چای به گروهی از آنتی اکسیدان ها به نام پلی فنول ها مرتبط است. دکتر مگان مایر، دکترا و مدیر ارشد ارتباطات علمی شورای اطلاعات بین المللی غذا، مستقر در دورهام، کارولینای شمالی، می گوید: بخش عمده ای از مزایای ایمنی و سلامت کلی چای به گروهی از آنتی اکسیدان ها به نام پلی فنول ها مرتبط است. اندازه قابل توجهی از داده های اپیدمیولوژیک نشان داده است که رژیم غذایی غنی از پلی فنل ها در برابر بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی عروقی و دیابت نوع 2 محافظت می نماید.
دکتر. مایر به آنالیز منتشر شده در سپتامبر 2017 در نشریه Nutrition Bulletin اشاره می نماید که نشان می دهد چای ها به ویژه غنی از پلی فنول هایی هستند که به نام فلاونول ها شناخته می شوند. نشان داده شده است که این مواد شیمیایی گیاهی به کاهش فشار خون و کلسترول یاری می نمایند.
در مجله Harvard Health آمده است که آنتی اکسیدان ها (مانند فلاونول های موجود در چای) می توانند به محافظت از بدن در برابر رادیکال های آزاد ناشی از آلودگی، دود سیگار و اشعه ماوراء بنفش یاری نمایند. در آنالیز های گذشته تعیین شده است که رادیکال های آزاد می توانند اثرات مضری بر بدن داشته باشند که از جمله آنها می توان به سیستم ایمنی ضعیف اشاره نمود.
انواع مختلفی از چای وجود دارد که از سلامت سیستم ایمنی بدن حمایت می نماید. گزینه های محبوب مانند چای سبز، سیاه، سفید، و اولانگ همه از یک گیاه همواره سبز به نام Camellia sinensis می آیند.چای اولانگ از قدیمی ترین چای های مصرفی در کشور چین است، که از برگ های گیاه کاملیا سنسیستهیه می گردد؛کاملیا سنسیس در واقع همان گیاهی است که چای سبز و چای سیاه از آن تهیه می شوند، روش تهیه و فرآوری چای سیاه، سبز و اولانگ موجب شده تا هر کدام دارای طعم و خاصیت های متفاوت باشند اما در واقع همگی از برگ های یک گیاه تهیه می شوند.
مایر می گوید، تفاوت در فرآوری، موقعیت جغرافیایی و گونه های گیاهی مزه های منحصر به فرد و ترکیبات غذایی چای را نشان می دهد و ممکن است به این معنی باشد که بعضی از چای ها مزایای ایمنی بیشتری نسبت به سایرین دارند.
چای سبز
چای سبز ملایم و تلخ منبعی غنی از کاتچین است. کاتچین ها پلی فنول هایی هستند که به طور کلی فواید مثبتی برای سلامتی دارند و آنتی اکسیدان های قابل توجهی هستند. اپی گالوکاتچین گالات (EGCG) یکی از فراوان ترین و شناخته شده ترین کاتچین ها در چای سبز است. بعلاوه مزایایی را برای سیستم ایمنی بدن ارائه می دهد.
به عنوان مثال، یک مطالعه گذشته نشان داد که درمان موش ها با EGCG باعث افزایش تعداد سلول های T تنظیمی در طحال و غدد لنفاوی آنها می گردد. سلول های T تنظیم نماینده، واکنش ایمنی را تعدیل می نمایند و به سیستم ایمنی بدن یاری می نمایند متعادل بماند و از حمله آن به سلول های سالم جلوگیری می نماید.
تحقیقات نشان می دهد که EGCG ممکن است بر عملکرد سیستم ایمنی در انسان نیز تأثیر بگذارد.در مطالعه ای که در آوریل 2021 در Biochemical and Biophysical Research Communications منتشر شد، محققان سلول های T گرفته شده از 20 مرد بالغ سالم را در معرض EGCG که از چای سبز محلول در آب جدا نموده بودند، قرار دادند.
آنها متوجه شدند که EGCG از ایجاد پروتئین های پیش التهابی به نام سیتوکین به وسیله سلول های T جلوگیری می نماید، که نشان می دهد ترکیبات گیاهی موجود در چای سبز ممکن است به تنظیم سیستم ایمنی بدن یاری کند.
چای زردچوبه
به نظر می رسد زردچوبه، ادویه زرد رنگی که رنگ نارنجی کاری را تشکیل می دهد زمانیکه به عنوان چای مصرف می گردد می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن یاری کند. تحقیقات نشان می دهد که زردچوبه می تواند التهاب را کاهش دهد و حاوی سطوح بالایی از آنتی اکسیدان ها است که هر دو از عملکرد کلی ایمنی حمایت می نمایند.
ترکیب فعال اولیه در زردچوبه کورکومین است. طبق آنالیز منتشر شده در اکتبر 2017 در مجله Foods، کورکومین به طور موثر انواع مختلف رادیکال های آزاد را از بین می برد، آنزیم هایی را که رادیکال های آزاد را خنثی می نمایند، کنترل می نماید و به جلوگیری از ایجاد رادیکال های آزاد یاری می نماید. با توجه به نقشی که آسیب رادیکال های آزاد می تواند در بسیاری از بیماری ها ایفا نماید، آنتی اکسیدان های موجود در زردچوبه ممکن است این ادویه را به یک مکمل مفید در رژیم غذایی برای سلامت سیستم ایمنی بدن شما تبدیل کند.
چای سیاه
این نوع چای تیره و پررنگ، رنگ تیره خود را از گروهی از پلی فنول ها به نام تافلاوین می گیرد. با این حال آنتی اکسیدان های موجود در چای سیاه ممکن است اثرات منحصر به فردی بر سیستم ایمنی بدن داشته باشند. به عنوان مثال، یک کارآزمایی بالینی در گذشته نشان داد که افراد سالم (که در این مورد به عنوان افراد فاقد بیماری عمده و فشار خون سیستولیک طبیعی تعریف می گردد) با نوشیدن سه فنجان چای سیاه در روز به مدت شش ماه ، از فعالیت ایمنی افزایش یافته ای برخوردار شدند.
محققان در این مطالعه سه نشانگر نئوپترین، کینورنین و تریپتوفان را آنالیز کردند که نشان می دهد سیستم ایمنی بدن فعال شده است. بر اساس نتایج این مطالعه ، در حالی که چای سیاه تأثیر قابل توجهی بر سطوح نئوپترین یا تریپتوفان نداشت، اما کینورنین را افزایش داد، که نشان می دهد پلی فنول های موجود در چای سیاه به فعال شدن واکنش ایمنی در افراد سالم یاری می نماید.
چای سفید
چای سفید به واسطه حداقل تولید که بر روی آن انجام می گردد ، یکی از سبک ترین و ظریف ترین گونه های موجود در بازار است. بر اساس آنالیز گذشته، چای سفید مانند چای سبز سطوح بالایی از کاتچین ها را ارائه می دهد. در واقع، تحقیقات قبلی نشان می دهد که چای سفید دارای مزایای آنتی اکسیدانی مشابه چای سبز است، اگرچه پتانسیل آنتی اکسیدانی چای سبز همچنان بیشتر است.
یک مطالعه دیگر در لوله آزمایش نشان داد که عصاره چای سفید به کاهش التهاب در سلول های پوست انسان ناشی از رادیکال های آزاد یاری می نماید. به عنوان یک مزیت اضافه، چای سفید ممکن است مزایای ضد میکروبی داشته باشد. برای مثال، محققان اثرات ضد میکروبی برگ چای سفید را با قرار دادن آن در برابر باکتری های استرپتوکوکوس موتانس و استرپتوکوک سوبرینوس، دو میکروارگانیسمی که به پوسیدگی دندان یاری می نمایند، آزمایش کردند.
محققان دریافتند که عصاره چای سفید اثرات ضد باکتریایی قابل توجهی در برابر استرپتوکوک موتانس نشان می دهد، که نشان می دهد عصاره چای سفید ممکن است به محافظت در برابر پوسیدگی دندان یاری کند.
چای زنجبیل
زنجبیل به عنوان یکی از بستگان نزدیک زردچوبه، فواید زیادی برای سلامت سیستم ایمنی بدن دارد. جینجرول ترکیب فعال اصلی است که مسئول طعم تند، فلفلی و خواص دارویی زنجبیل است. طبق آنالیز گذشته، جینجرول نه تنها اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارد، بلکه ممکن است عفونت ها را نیز درمان کند.
پیش از این یک مقاله تحقیقاتی، نشان داد که علاوه بر جینجرول، زنجبیل حاوی ترکیبات ضد ویروسی دیگری است که در مبارزه با سرماخوردگی مؤثر است. این ترکیبات با کاهش درد، تب و سرفه مرتبط با سرماخوردگی مرتبط هستند. با این حال، مطالعات کمی در خصوص اثرات زنجبیل بر سیستم ایمنی بدن و اثرات چای زنجبیل به طور خاص صورت گرفته است.
با این حال تحقیقات بیشتری ضروری است تا نتیجه گیری گردد که آیا چای زنجبیل می تواند نقشی در سلامت سیستم ایمنی داشته باشد.
تحقیقات بیشتری در خصوص چای و سلامت ایمنی مورد احتیاج است
در حالی که تحقیقات در خصوص چای و سلامت سیستم ایمنی امیدوارنماینده به نظر می رسد اما مطالعاتی که تا به امروز در این زمینه صورت گرفته اند یا از انسان استفاده ننموده اند و یا تعداد نسبتا کمی را شامل شده اند. بعلاوه در بسیاری از مطالعات از چای به شکل کپسول یا قرص استفاده شده است که معمولاً دُز بسیار بیشتری از ترکیبات گیاهی را نسبت به آنچه در یک چای کیسه ای پیدا می گردد، شامل می گردد.
با توجه به این محدودیت ها، دانستن اینکه آیا و چگونه یک فنجان چای برای سلامت سیستم ایمنی یک فرد معمولی مفید خواهد بود، سخت است. مطالعات گسترده تری بر روی انسان هایی که از چای دم نموده استفاده می نمایند، مورد احتیاج است. گفته می گردد، متخصصان سلامت به طور کلی موافق هستند: چای دم نموده بدون شیرین نماینده یک نوشیدنی سالم است.
منبع: ایرنا زندگی