خبر خوش: ایران امروز سه قلو زایید!

به گزارش رپید دانلود، خبرنگاران : ایران امروز سه قلو به جهان آورد تا امیدها برای جلوگیری از انقراض یوزپلنگ ایرانی حفظ گردد. از چند سال قبل که نشانه های حیات این گونه حیوانی در طبیعت از بین رفت ایران، دلبر و کوشکی تبدیل به آخرین امیدها برای نگه داشتن ژن یوزپلنگ ایرانی شدند، انتقال آن ها از پردیسان تهران به منطقه حفاظت شده توران پیشنهادی بود که حالا به نتیجه رسید تا حداقل سه یوزپلنگ دیگر به تعداد انگشت شمار به جای مانده اضافه شوند.

خبر خوش: ایران امروز سه قلو زایید!

به گزارش خبرنگاران ، پیغام محبی، رئیس بیمارستان دامپزشکی تهران، ضمن ابراز خوشحالی از این اتفاق نگران سلامتی ایران است، او متعد است عمل سزارین می تواند سلامتی این یوزپلنگ ماده را تهدید کند. وی اضافه کرد : تخمین ها در خوشبینانه ترین حالت این است که 40 عدد یوزپلنگ داریم، اما چیزی که به طور قطع مطمئن به زنده بودن آن ها هستیم همین سه یوزپلنگی است که در توران هستند.

متن کامل گفت وگوی رئیس بیمارستان دامپزشکی تهران با خبر آنلاین در ادامه آمده است.

آقای دکتر اتفاق امروز، دنیا آمدن این سه توله چقدر اهمیت دارد؟

یوزپلنگ ایرانی تقریباً در حال انقراض ترین گربه سان بزرگ دنیا است، از این منتظر تولد آن ها اهمیت دارد، ضمن این که ایران، دلبر و کوشکی در پردیسان بودند که ما تشخیص دادیم آن ها را به توران منتقل کنیم.

چرا از پردیسان منتقل شدند؟

آن زمان می خواستند از این سه یوز بچه بگیرند اما پیروز نمی شدند، ما به این نتیجه رسیدیم یکی از دلایل آبستن نشدن این ها، این بود که در پردیسان نگهداری می شدند، پردیسان بین چهارتا اتوبان محصور شده است، خیلی از صداها هست که گوش انسان نمی شنود اما یوزها می توانند بشنوند، هلی کوپتر و هواپیما از بالای سرشان عبور می کرد و تاریکی شب نداشتند چرا که نور در شهر همواره هست، آلودگی صوتی و هوا هم وجود داشت، بنابراین همه این ها عامل استرس بود و ما به نتیجه رسیدیم که آن ها را به توران منتقل کنیم.

چه سالی این رخ داد؟

مسئول معاینه ایران قبل از انتقال من بودم، در فروردین 1399 ایران را فرستادیم به منطقه توران و چند روز بعد کوشکی و دلبر را فرستادیم، البته راجع به دلبر باید گفت سال ها این حیوان در پردیسان نگهداری شده بود و ما زمان خوب زادآوری او را از دست داده بودیم، تمام سال هایی که دلبر در تهران بود اگر در توران می بود او هم حامله می شد، اما با فرستادن به موقع ایران نتیجه ای که انتظار داشتیم به دست آمد، از اول نباید این حیوانات در تهران نگهداری می شدند.

امروز خبر پیروزیت این انتقال آمد و ایران سه توله به دنیا آورد، نظرتان چیست؟

بله امروز هم روز خوبی برای حیات وحش است که بچه های ایران متولد شدند، اما برای من این سوال پیش آمد که چرا ایران را سزارین کردند. این که در شرایط بیابانی تشخیص دهیم یک حیوان شرایط سخت زایی دارد خیلی سخت است، از نظر من طبیعی ترین کار برای حیوان ماده زاییدن است، البته الان نمی خواهم در تصمیم دامپزشکان آن جا تردیدی ایجاد کنم اما نظرم این است که باید زایمان طبیعی انجام می داد، البته باید دید دامپزشک میدان به چه چیزی رسیده بوده که تصمیم گرفته ایران سزارین بگردد.

این اتفاق می تواند برای ایران و توله ها خطرناک باشد؟

ببینید بالاخره ما این حیوان را برای زایمان های بعدی احتیاج داریم.

یعنی ممکن است ایران دیگر باردار نگردد؟

با سزارین خطر این موضوع خیلی بالا می رود، ببینید در شرایط بیابانی سزارین کردن ریسک عفونت بالایی دارد چراکه اتاق عمل و بیهوشی استنشاقی ندارند، بعد از زایمان ایران و توله ها باید آنتی بیوتیک بگیرند تا عفونت ننمایند، به حیوان حیات وحش آنتی بیوتیک دادن اصلاً کار راحتی نیست، خیلی وقت ها برای یک آنتی بیوتیک دادن حیوان باید بیهوش گردد، و مجدد بیهوش شدن می تواند توله ها را تحت تاثیر قرار دهد. بعلاوه محل عمل مهم است، مادری که شکم اش برای زایمان پاره شده باید به توله ها شیر بدهد و این خیلی سخت می گردد، امیدوارم محل سزارین عفونت نکند، یک موقع با بخیه ها بازی نکند، توله ها به بخیه های مادر آسیب نزنند، همه این ها سبب می گردد ریسک بالا برود، من گمان می کنم همچنان جا داشت صبر نمایند تا طبیعی زایمان کند. بنابراین عمل سزارین خیلی ریسک را بالا می برد من امیدوارم این خبر خوش برای مان تلخ نگردد.

پس الان بیشتر نگران ایران هستید؟

قطعاً، چراکه یک یوزپلنگ ماده جوان خیلی با ارزش است تا توله ای که همچنان سرنوشت آن ها معلوم نیست، بنابراین باید اول مادر را حفظ کرد، چراکه این یوزپلنگ ماده می تواند مجدد زایمان کند، ضمن این که سزارین در حیوانات به علت رعایت نشدن شرایطی ممکن است زادآوری بعدی مادر را به خط بیندازد، امکان دارد بعداً نتواند حامله گردد یا حاملگی های بعدی هم حتما باید به سزارین ختم گردد.

سلامتی توله ها هم تهدید می گردد؟

وقتی حیوان سزارین می گردد به علت گرفتن داروی بیهوشی توله ها هم در شرایط بیهوشی به دنیا می آیند، بنابراین ریسک بالا می رود، حالا ظاهرا تنفس توله ها برگشته و زنده هستند که امیدواریم زنده هم بمانند.

حالا که یوز ایرانی توله دارد می گردد از انقراض آن جلوگیری کرد؟

من فکر می کنم عملاً یوزپلنگ در طبیعت ما منقرض شده است، این مسئله هم هزار علت دارد، اولی خود ما انسان ها هستیم که شرایط بقای آن ها را تهدید کردیم، جاده کشیدیم، حیوانات شکار آن ها را از بین بردیم و مواردی از این دست. ضمن این که ما در حیات وحش کشور نگاه یکپارچه و تصمیم گیری واحد نداریم. بنابراین یوزپلنگ ایرانی شانس بقا در طبیعت را ندارد. اما این که ما بتوانیم این گونه را در اسارت یا نیمه اسارت همچنان داشته باشیم احتمال دارد.

اگر تعدادشان در اسارت زیاد گردد، می گردد آن ها را در طبیعت رها کرد؟

می گردد اما مجدد می میرند، چراکه زیستگاه شان را از دست داده اند، یا باید شرایط بقا را برگردانیم، یعنی جاده ها را جمع کنیم، شکار را ممنوع کنیم، گله های گوسفند را جمع کنیم، سگ های بلا صاحب را جمع کنیم، حتی خیلی از شهرها را که در زیستگاه آن ها ساخته ایم جمع کنیم که شدنی نیست، یا باید آن ها را در منطقه ها محصور و نیمه اسارت نگه داریم.

الان چه تعداد یوزپلنگ وجود دارد؟

تخمین های خود سازمان در خوشبینانه ترین حالت این است که 40 عدد یوزپلنگ داریم، اما چیزی که به طور قطع مطمئن به زنده بودن آن ها هستیم همین سه یوزپلنگی است که در توران هستند، بنابراین بهتر است مواردی که دیده می گردد زنده گیری شوند و در یک محیط بزرگ و محصور که شبیه محیط طبیعی باشد آن ها را جمع کنیم تا بتوانیم حداقل ژن این حیوان را نگه داریم، واقعا باید برای این کار هزینه کرد.

منبع: توریسم آنلاین
انتشار: 12 تیر 1401 بروزرسانی: 12 تیر 1401 گردآورنده: rapidownload.ir شناسه مطلب: 1412

به "خبر خوش: ایران امروز سه قلو زایید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبر خوش: ایران امروز سه قلو زایید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید