با مصوبه مجلس تعرفه وارادات گوشی های موبایل به اصطلاح لوکس بالای 600 دلار، افزایش می یابد
به گزارش رپید دانلود، معمولا این ماه ها و این چند ساله، خبری مبنی بر ارزان یا مناسب شدن قیمت ها یا کیفیت خدمات نداشته ایم و این فرایند همچنان ادامه دارد.
امروز خبرگزاری های اعلام کردند که، تعرفه واردات گوشی های موبایل بالای 600 دلار بیشتر شده و از 6 درصد به 12 درصد افزایش خواهد یافت.
ما هنوز جزئیات این خبر را نداریم، اما انتظار می رود که که در بخش گوشی های پرچم دار و حتی نیمه بالایی گوشی های میان رده، خریداران ایرانی مجبور شوند که چند میلیون تومانی بیشتر بپردازند.
جای شکرش باقی است که آستانه قبلی که قرار بود اجرایی گردد و طبق آن گوشی ها و تبلت ها بالای 300 دلار مشمول همین طرح می شدند، نهایی نشد.
اما این مصوبه چه تاثیری روی بازار فناوری و همچنین ذوق و شوق کاربران گوشی باز و علاقه مند به فناوری خواهد داشت؟
تاثیر کوتاه مدت افزایش تقاضا برای خرید گوشی های پرچم دار فعلی تا قبل اجرایی شدن طرح خواهد بود. البته گمان می رود که فروشگاه های آنلاین و آفلاین خیلی زود به این خبر واکنش نشان بدهند و آنچنان که انتظار می رود به صورت قطره چکانی گوشی عرضه نمایند. امیدواریم این طور نگردد. در فرصت به جامانده هم انتظار می رود که ورود گوشی های مسافری مضاعف گردد.
اما برای آنالیز تاثیر میان مدت و نیز بلندمدت چیزهای دیگری را باید وسط بکشیم.
مسئله اینجاست که آیا واقعا در دنیای امروز گوشی های بالای 600 دلار لوکس هستند؟
جالب است که هنوز هم بعضی گوشی های پرچم دار سابق، با این یک سال یا بیشتر از عرضه شان گذشته، در حد بحرانی همین 600 دلار قرار دارند. اگر به فروشگاه آنلاین آمازون تشریف ببرید می بینید که گوشی هایی که الان دیگر با توجه به مدل هایی جدید از طیف پرچم دار به طیف بالایی گوشی هایی میان رده، تنزل مقام یافته اند، قیمتی بین 600 تا 750 دلار دارند.
پیکسل 5 - نوت 20 - اس 20 سامسونگ - وان پلاس 8 پرو - وان پلاس 8T، نوت 10 پلاس، هواوی P30 PRO
حالا بسته به زمان و فروشگاه کمی ارزان تر یا گران تر …
برای قشر دارا و مرفه، مسلما پرداخت چند میلیون تومان بیشتر، مشکل خاصی نیست. حتی شاید بعضی از دسترس ناپذیرتر شدن این گوشی ها برای قشر متوسط هم به صورت متناقض مسرور هم بشوند.
در چند سال اخیر که کلا قشر متوسط در جامعه ما، تحلیل رفت، بسیاری از امیدها و پتناسیل ها هم نیست شدند و به محاق رفتند.
در واقع گوشی ها، برای قشر متوسط روزنه ای هستند که هنوز خود را در جامعه جهانی بپندارند. یک دهه پیش را تصور می کنم، آن موقع که با فاصله نسبتا کمی از رونمایی گوشی ها، قشر متوسط هم می توانستند آنها را تهیه نمایند.
برای خود من در آن موقع، شخصا بیش از آنکه امکانات گوشی مطرح باشد، هیجان عمده این بوده که مثلا به فاصله کوتاهی، حتی زیر یک ماه از زمان نوشتن پست رونمایی آی فون، همان گوشی را در دستان خود لمس می کردم. یک حس خوب بودن در جامعه جهانی و در خط فناوری.
اما چه کنیم که مدت هاست، همین فناوری های ساده قابل انتقال، از شایسته ترین قشری که عاشقش بودند، دریغ شده و ظاهرا ماجرا همچنان ادامه خواهد داشت.
دست کم مدل ها بیسیک آی فون یا سامسونگ، چیز لوکسی نیستند. تا چند صباح می گردد از خیر لنز های متعدد گوشی های جدید یا صفحات لبه تا لبه آنها گذشت و آنها را چندان کاربردی ندانست. اما این زمان پرهیز هم حدی هم دارد و گوشی های در دست قشر قابل توجهی از جامعه در حال باستانی شدن هستند!
سابق بر این شاید من به شما روحیه می دادم که تا زمانی که از گوشی استفاده درستی کنید، شاید تفاوتی بین یک گوشی میان رده حتی نیمه پایینی، با گوشی پرچمدار نباشد. اما همین گزاره هم تنها در صورتی درست که مواد محتوایی خام مصرفی گوشی، یعنی همان اینترنت با سرعت و کیفیت خوب و بهایی ارزان برای همه در دسترس باشند که در این بخش هم با توجه به اخبار این چند روزه و تحولات این دو سه ماهه، چیزهایی خوبی برای گفتن نداریم.
به هر حال آرزو می کنیم که سال 1400 سالی برون رفت از این محدودیت ها باشد و فراتر از گوشی ها که تنها بهانه و ابزار هستند، شادی و امید را میان توده مردم حس کنیم.
منبع: یک پزشک