افزایش چهار برابری تولید پسته با استفاده از روش ارگانیک در اردکان

به گزارش رپید دانلود، خبرنگاران/یزد پسته کار نمونه اردکانی پیروز شد با استفاده از روش ارگانیک میزان برداشت خود را تا چهار برابر افزایش دهد.

افزایش چهار برابری تولید پسته با استفاده از روش ارگانیک در اردکان

علیرضا احمدی رئیس جهاد کشاورزی شهرستان اردکان همزمان با خاتمه یافتن فصل برداشت پسته در این شهرستان در گفت وگو با خبرنگار خبرنگاران، از برداشت چهار برابری یک پسته کار نمونه در این شهرستان به روش ارگانیک خبر داد.

وی در این باره شرح داد: متوسط فراوری پسته خشک شهرستان اردکان در ازای هر هکتار، 1700 کیلوگرم بوده اما این کشاورز نمونه پیروز به برداشت 7300 کیلوگرم محصول یعنی چهار برابر متوسط برداشت شهرستان شده است.

احمدی با بیان این که پسته یکی از مهم ترین محصولات کشاورزی شهرستان اردکان است، یادآور شد: این پسته کار نمونه که برای بیش از 12 نفر اشتغالزایی کرده، همچنین به عنوان صادرکننده برتر پسته ارگانیک در کشور معرفی شده است.

سیدمحمد میرمهدی پسته کار نمونه اردکانی در این باره در گفت وگو با خبرنگار خبرنگاران، با بیان این که اخیراً اتحادیه اروپا بر فراوری و عرضه پسته های ارگانیک تأکید دارد، کنترل آفات و بیماری ها با استفاده از شیوه های عملی و روش مبارزه ای غیرشیمیایی، اجرای روش مناسب آبیاری با توجه به کمبود آب و بالا بودن شوری آب در منطقه، تکمیل چرخه فراوری پسته سالم با ایجاد و مدیریت ترمینال ضبط و فراوری پسته و فعالیت در زمینه صادرات پسته را از جمله عوامل معرفی خود به عنوان پسته کار نمونه ذکر کرد.

وی که از سال 1382 روی تقریباً 20 هکتار باغ پسته در اردکان مشغول به کار کشاورزری است، معتقد است که باید با حداقل امکاناتی که وجود دارد با مدیریت صحیح و با استفاده و مشورت از نخبه های ایرانی بتوانیم محصولاتمان را افزایش دهیم و بازار پسته ایران را در دنیا محفوظ و ارتقا بخشیم.

میر مهدی که عضو اتحادیه خشکبار و عضو انجمن پسته ایران است و از اوائل دهه 80 صادرات پسته به کشورهای آسیایی و اروپایی هم چون انگلستان، فرانسه، اسپانیا و ایتالیا را انجام می دهد، به دیگر کشاورزان توصیه کرد: انتخاب ارقام مناسب پسته، انتخاب تراکم با روش کشت مناسب، اجرای روش های آبیاری نوین، تغذیه و مدیریت باغبانی در فصول مختلف در پیروزیت در امر فراوری بسیار حائز اهمیت است.

وی که سالانه بالغ بر 1000 تن پسته را نیز از کرمان صادر می کند، در خصوص حفظ جایگاه صادرات این محصول، یادآورشد: فراوری پسته سالم و ارگانیک با استفاده حداقلی از کود شیمیایی و آفت کش ها و بهره دریافت از روش های مبارزه غیرشیمیایی برای کنترل آفات و بیماری ها، استفاده از کود حیوانی و حداقل کود شیمیایی، فرآوری بهداشتی و جداسازی پسته های آلوده از پسته های صادراتی، درجه بندی و تفکیکی انواع پسته ها از یکدیگر، استفاده از بسته بندی های مناسب و بهداشتی از جمله اقدامات موثر در این زمینه است.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 22 بهمن 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: rapidownload.ir شناسه مطلب: 44

به "افزایش چهار برابری تولید پسته با استفاده از روش ارگانیک در اردکان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "افزایش چهار برابری تولید پسته با استفاده از روش ارگانیک در اردکان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید